Μαρ
24

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Έκκληση του Δημάρχου για να μείνουμε σπίτι
Εκτύπωση

Την ανάγκη τήρησης όλων των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού επισημαίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής μας να παραμένουν στο σπίτι τους αποφεύγοντας τις συναθροίσεις στους κοινόχρηστους χώρους.

Στη δήλωση αναφέρει: «Οι ώρες και οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Η μάχη με τον κορωνοϊό είναι σε εξέλιξη. Η έκβασή της δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιστημονική κοινότητα. Είναι υπόθεση όλων μας.

Απευθύνω έκκληση να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να μείνουμε στα σπίτια μας. Εικόνες με παιδιά να συναθροίζονται στις αυλές σχολείων και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να κατακλύζουν την παραλίμνιο δεν τιμούν κανέναν.

Δεν βοηθούν για να κερδηθεί η μάχη. Απευθύνω έκκληση σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ο κίνδυνος είναι εδώ. Στο χέρι μας είναι να τον ελαχιστοποιήσουμε. Ας αναλάβουμε επιτέλους ο καθένας την ευθύνη του».

Επικοινωνία με

τον Θωμά Μπέγκα

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, είχε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, εκφράζοντας την επιθυμία του να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, τόσο σε σχέση με την λειτουργία του Δήμου, όσο και με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε ότι την αφορά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε τον κ. Μπέγκα για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να κρατηθεί όρθιο το σύστημα λειτουργία του Δήμου, εστιάζοντας κυρίως στις συνεχείς εγκυκλίους που φτάνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες που γίνονται για την εφαρμογή τους.

Επίσης τόνισε το γεγονός ότι εξαιτίας των συνθηκών εμφανίζεται μια σχετική δυσλειτουργία.

Από την μεριά του ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» επισήμανε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που περνά η χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, στη συνομιλία του με το Δήμαρχο «αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Φαίνεται ότι στην παρούσα φάση η αγωνία εστιάζεται στο κατά πόσο το εθνικό σύστημα υγείας έχει φροντίσει να διασφαλίσει τις κατάλληλες υποδομές για την αντιμετώπιση της κορύφωσης του φαινομένου της πανδημίας στη χώρα».

Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Ελισάφ πως τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη της παράταξής του είναι στη διάθεσή του προκειμένου να προσφέρουν όπου τους ζητηθεί. Ο Δήμαρχος τονίσε ότι Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του πιεστικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί, είναι πρόθυμη να ακούσει οποιασδήποτε πρόταση θεωρεί η παράταξή μας ότι μπορεί να βοηθήσει στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος