Μαρ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Εντατικοί έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών
Εκτύπωση

Η αστυνομία δίνει έμφαση στην κίνηση των πολιτών σε πάρκα, άλση, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων

 

Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, έλεγχοι που φυσικά γίνονται με ένταση και στην Ήπειρο και στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα, με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε όλες της περιοχές της Ηπείρου, από τις 6 τα ξημερώματα, αλλά και τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες ξεκίνησε η 1η ημέρα εφαρμογής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η εικόνα στα Γιάννενα χθες ήταν είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ημερών. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους ήταν ελάχιστη, ενώ όσοι βγήκαν από τα σπίτια τους είναι λιγοστοί και εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες δηλώσεις.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στον κόμβο της Πεδινής κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων διενεργούσαν ελέγχους στο σύνολο των οχημάτων που κινούνταν στο ρεύμα εξόδου της πόλης, με τον αστυνόμο Β’, εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Ηλία Μήτσιο να τονίζει πως δεν έχουν διαπιστωθεί και βεβαιωθεί παραβάσεις, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις.

«Όσοι από το προηγούμενο χρονικό διάστημα εφάρμοζαν τα μέτρα, δε χρειάζεται να κάνουν κάτι επιπλέον, πέραν της τυπικής διαδικασίας συμπλήρωσης του εντύπου ή αποστολής του μηνύματος, έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλάζει η καθημερινότητά τους, αλλά παρεμβάλλεται μία τυπική διαδικασία.

Η αστυνομία δίνει έμφαση στην κίνηση των πολιτών σε πάρκα, άλση, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για όλους, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα ακολουθήσουν με τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας τις οδηγίες των επιστημόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εικόνα της πόλης

Η εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης της κυκλοφορίας ήταν μία επιβεβλημένη όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ενέργεια της πολιτείας, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προφανώς επειδή η απόφαση αυτή ακολούθησε μία σειρά άλλων μέτρων που προηγήθηκαν, οι πολίτες ήταν προετοιμασμένοι και γι’ αυτό η εικόνα το πρωί της Δευτέρας στην πόλη ήταν μάλλον η αναμενόμενη.

Οι δρόμοι τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά ήταν άδειοι, στους δρόμους κινούνταν κατά κύριο λόγο αυτοκίνητα με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ελάχιστοι ήταν οι πεζοί, σε αντίθεση με ό,τι παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Η εικόνα στο παραλίμνιο ήταν χαρακτηριστική, όπου δεν κυκλοφορούσε σχεδόν κανείς, όπως επίσης και στο κέντρο της πόλης, στα παγκάκια της πλατείας όπου καθημερινά συνηθίζουν να βρίσκονται δεκάδες ηλικιωμένοι.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος