Μαρ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Στην πράξη η στήριξη του Δήμου στους επιχειρηματίες
Εκτύπωση

Η Οικονομική Υπηρεσία επεξεργάζεται τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα γίνει η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και από τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων

 

Πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι δίνεται παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για την ανακούφιση όσων επιχειρηματιών πλήττονται από τα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοιού.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζουν ένα σαφές πλαίσιο στο οποίο μπορούν να κινηθούν οι αποφάσεις των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών επεξεργάζεται ήδη τον τρόπο και το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και από τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Παράλληλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα λάβουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα όλες τις αποφάσεις για την απαλλαγή από δίδακτρα και τροφεία για τις δομές που μένουν κλειστές.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται και ακόμη περισσότερα για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία όλων και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοιού. Μόνο έτσι ο κίνδυνος θα περάσει πιο γρήγορα και η καθημερινότητα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Το Επιμελητήριο

Εξάλλου, σε νέα δήλωση για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, προχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου.

Στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή και πολύ νωρίς, απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις του για την στήριξη του συνόλου της επιχειρηματικότητας. Υπογραμμίσαμε ότι πάνω από όλα αυτές τις ώρες δεν είναι τίποτε άλλο από την ανθρώπινη ζωή, όλα τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε όποτε και όπου χρειαστεί διότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μπορεί να καλύπτουν τμήμα των προβλημάτων μας αλλά θα πρέπει να εξιδανικευτούν με βάση την εξέλιξη της κατάστασης και να ακολουθούν δυναμική κλίμακα.

Η Επιχειρηματικότητα αντιλαμβανόμαστε ότι θα ακολουθήσει δύσκολα μονοπάτια και σε μερικές περιπτώσεις μοναχικά. Δεν επιθυμούμε την προτεραιότητα μας έναντι της δημόσιας υγείας αλλά τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει ήδη να ξεκινήσουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας, άλλωστε από την παγκόσμια αυτή κρίση το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η σωστή πρόληψη είναι το κλειδί της επιβίωσης.

Οι αλλαγές στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα πιθανότατα και σε μεγάλο βαθμό δεν ήρθαν για να φύγουν αλλά να μείνουν, όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος