Μαρ
31

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Διαχείριση της πανδημίας με ψυχραιμία
Εκτύπωση

Ο Δήμος Ζίτσας όλο το διάστημα που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία του κορωναϊού αντιμετωπίζει άμεσα, με σύνεση και ψυχραιμία τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί.

 

Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων κατά το χρονικό διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού λειτουργεί τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, και ταυτόχρονα προχώρησε σε απολυμάνσεις κεντρικών πολυσύχναστων εξωτερικών χώρων, καθώς και των εσωτερικών χώρων του Δημαρχείου και των ΚΕΠ, τους χώρους και τα οχήματα του εργοταξίου.

Εξασφάλισε για τους εργαζόμενους τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας. Σφράγισε έγκαιρα τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές.

Ενίσχυσε από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Έτσι, όσοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωναϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις οκτώ (8:00 π.μ.) το πρωί, έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι στα τηλέφωνα: 2651365903 -2651365901 - 2651360243 καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Επίσης, έχει λάβει ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα. Με την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, τοποθετήθηκαν σε κατάλληλα σημεία στις Δημοτικές Ενότητες, ποτίστρες και ταΐστρες για να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα.

«Βοήθεια στο Σπίτι» με όχημα δωρεά της Τoyota

Με ένα επιπλέον όχημα ενισχύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ζίτσας για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία του κορωναϊού. Το όχημα είναι δωρεά της «Τoyota – Πόδας Ελλάς» στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των Δήμων, να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας.

Το αυτοκίνητο παρέλαβε από το κατάστημα στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας, Αλκιβιάδης Βότσικας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του καταστήματος για την εθελοντική προσφορά της εταιρίας που συνδράμει με αυτή τη δωρεά, στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, στο έργο των Δήμων προς το κοινωνικό σύνολο.

Το νεοαποκτηθέν όχημα ο Δήμος Ζίτσας θα το χρησιμοποιήσει για να καλύψει τις μετακινήσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίες έχουν αυξηθεί σε αριθμό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος