Μαρ
31

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Αντιδράσεις για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων
Εκτύπωση

Αρκετές και έντονες αντιδράσεις προκαλεί στο Δήμο Ζαγορίου και στους κατοίκους των Ασπραγγέλων η ξαφνική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για την υλοποίηση της δράσης επιχορήγησης του Κέντρου Νέων Ηπείρου για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, σε ξενοδοχείο των Ασπραγγέλων.

 

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, με ποσό 1 εκατ. ευρώ.

Η Δράση αφορά στη δημιουργία μιας νέας Δομής Φιλοξενίας. Η Δομή Φιλοξενίας «Άγιος Αθανάσιος» θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου κοντά στους Ασπράγγελους Ζαγορίου, το οποίο θα μισθώσει ο φορέας και το οποίο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια που απέχουν μερικά μέτρα μεταξύ τους καθώς και περιβάλλοντα χώρο μερικών στρεμμάτων που θα χρησιμεύσει για εξωτερικές δραστηριότητες. Η Δομή θα έχει δυναμικότητα 40 ατόμων και θα φιλοξενεί ανήλικα αγόρια άνω των 12 ετών.

Ως ημερομηνία έναρξης της Δράσης ορίζεται η 01/04/2020 και θα έχει ισχύ για έναν χρόνο και τρεις μήνες – ως 1/7/2021.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στο Ioannina TV, ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος έκανε λόγο για μία απρόσμενη και αιφνιδιαστική εξέλιξη, εκφράζοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου, που ουδέποτε ήρθε σε επαφή με το δήμο Ζαγορίου ώστε να συζητήσει την προοπτική αυτή.

Εκτός από την στέγαση, στους ανήλικους που θα μεταφερθούν για φιλοξενία, θα παρέχεται σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή και ιατρική υποστήριξη.

Θα διανέμεται χρηματικό βοήθημα ενώ θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος