Μαϊ
14

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Σε αναζήτηση «χρυσής τομής» για το κυνήγι
Εκτύπωση

Την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την περιφρούρηση της κυνηγετικής δραστηριότητας της περιόδου, που αναφέρεται στις αποκαλούμενες εκπαιδευτικές εξορμήσεις, είχαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γ. Αραμπατζής και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αραμπατζή, στο Ioannina TV, σημείο αιχμής για την κυνηγετική οικογένεια είναι οι λόγοι για τους οποίους η κυνηγετική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ακόμη και τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να εξαιρεθεί των απαγορεύσεων και περιορισμών μετακίνησης λόγω της πανδημίας.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Ioannina TV, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, η συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη, επικεντρώθηκε και στο οικονομικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει το κυνήγι για τον εσωτερικό τουρισμό, ιδιαίτερα για τις πιο απομονωμένες και μειονεκτούσες περιοχές της χώρας, όπου οι κυνηγοί προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο εισόδημα των τοπικών κοινωνιών.

Η δραστηριότητα άλλωστε συνεισφέρει 1 δις ευρώ στην εθνική οικονομία σε ετήσια βάση, διατηρώντας περίπου 6000 θέσεις εργασίας σε βιοτεχνικούς και εμπορικούς τομείς.

Επίσης όμως υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι του εγχώριου τουρισμού, που κινείται γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης μάς διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί με την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε η θήρα να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις μετακίνησης λόγω καραντίνας, με την ταυτόχρονη τήρηση ενός πρωτοκόλλου μέτρων ασφαλείας κατά τη μετακίνηση και την παραμονή των κυνηγών στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό, άλλωστε, έχει ήδη γίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Μάλτα, το Βέλγιο και άλλες χώρες, καθώς το κυνήγι είναι μία υπαίθρια και μοναχική κατά βάση δραστηριότητα», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

Περί λαθροθηρίας

Από την άλλη, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, η πρόθεση στο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει, όπως έχει γίνει και παλαιότερα από προηγούμενες κυβερνήσεις, στην αρχειοθέτηση παραβάσεων πλημμεληματικού χαρακτήρα προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τον κυνηγετικό κόσμο και τις οργανώσεις, καθώς αδικήματα λαθροθηρίας που εκκρεμούν, ουσιαστικά θα παραγραφούν.

Η πρόταση της ΚΣΕ σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή είναι να μετατραπούν οι προβλεπόμενες ποινές σε διοικητικά πρόστιμα και αυτό να ισχύει στο εξής για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, χωρίς να χάνεται χρόνος στα δικαστήρια, μέχρι οι λαθροθήρες να απαλλάσσονται και τα αδικήματα να παραγράφονται.

Καταλήγοντας ο κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στις περιπτώσεις λαθροθηρίας που κατέγραψαν και αντιμετώπισαν οι Θηροφύλακες σε όλη τη χώρα την περίοδο της καραντίνας. «Πίστευαν, ότι λόγω της καραντίνας, ότι θα βρουν πεδίο δράσης, όμως η Θηροφυλακή ήταν πάντα εκεί και στην Ήπειρο και στην Μακεδονία και τη Θράκη και στην Πελοπόννησο και γι’ αυτό είχαμε δεκάδες μηνύσεις σε βάρος λαθροθήρων. Έφτασαν σε σημείο κάποιοι ανεγκέφαλοι στην Πελοπόννησο, όχι μόνο να κυνηγήσουν, αλλά και να ψήσουν το θήραμα στο δάσος, κάνοντας γλέντι, αλλά δεν τους πέρασε», κατέληξε ο κ. Αραμπατζής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος