Ιουλ
08

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψή του στην Γέφυρα Πλάκας
Εκτύπωση

Ο Πρωθυπουργός θα δει την ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το πρωί του Σαββάτου

 

Οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Γέφυρα Πλάκας, όπου ο ίδιος θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου για να δει από κοντά την ολοκλήρωση του έργου αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε επισήμως την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης δεν είχε επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, ότι πρόκειται για εκδήλωση, η οποία θα έχει το χαρακτήρα της τελετής των εγκαινίων.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο Πρωθυπουργός θα φτάσει στην περιοχή το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα καταλύσει το βράδυ στα Πράμαντα, για να μεταβεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα Πλάκας και από εκεί, με ελικόπτερο να μεταβεί στην Κέρκυρα.

Στη γέφυρα της Πλάκας θα βρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενδεχομένως και άλλα υπουργικά στελέχη.

Χθες σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης περιορίστηκε απλώς να αναφερθεί στο πρόγραμμα της επίσκεψης, για το οποίο άλλωστε τα κομματικά στελέχη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα.

Σημαδιακή ημερομηνία…

Εξάλλου, η 7η Ιουλίου ωστόσο είναι μία σημαδιακή ημερομηνία για το κόμμα, αφού συμπληρώθηκε χθες ένας χρόνος από την νίκη της Ν.Δ στις εκλογές του 2019 που έφεραν στη διακυβέρνηση τη Ν.Δ και τον Κυρ. Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Έτσι, ο κ. Τζαρούχης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των μεγαλύτερων και πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων του κυβερνητικού σχήματος, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα της ευρύτερης οικονομικής και κοινωνικής ζωής, στις δύο μεγάλες προκλήσεις του 2020, την πανδημία και την υβριδική απειλή της Τουρκίας, να επιχειρήσει να φέρει τη χώρα προ τετελεσμένων στον Έβρο, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Θεωρώ, ότι στον ένα χρόνο της θητείας της, η κυβέρνηση τα πήγε εξαιρετικά, αφού αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία της δύο μεγάλες κρίσεις του Μαρτίου του τρέχοντος έτους με την πανδημία και την Τουρκία και αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζει όλος ο κόσμος.

Νωρίτερα επίσης, από την αρχή της περιόδου διακυβέρνησης, η Ν.Δ κινήθηκε στην λογική της μείωσης των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ, της επιστροφής του ασύλου στα ΑΕΙ, της αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και στον ψηφιακό μετασχηματισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαρούχης, που σχολίασε και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις αποκαλύψεις των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε μας εξυπηρετεί αυτή η τοξικότητα που αναδύεται από αυτές τις ηχογραφήσεις, γιατί η Ν.Δ επιλέχθηκε και ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού, για να επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο και όχι την παραπολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος