Ιουλ
08

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Σημαντική διάκριση για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Εκτύπωση

Τιμήθηκε με το Αργυρό βραβείο στα Education Leader Awards, σε αναγνώριση της πολύτιμης αξίας των δράσεων γλωσσομάθειας και πολυγλωσσίας που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανακοίνωσε χθες μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση που απέσπασε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση των μελών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου, το Κέντρο έλαβε το αργυρό βραβείο στα Education Leader Awards 2020 στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Ξένες Γλώσσες» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε αναγνώριση της πολύτιμης αξίας των δράσεων γλωσσομάθειας και πολυγλωσσίας που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν το μοναδικό βραβείο που απονεμήθηκε (https://www. educationleadersawards.gr/).

Ειδικότερα, η κα. Δώρα Τσελίγκα, μέλος Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας του Τμήματος Ιατρικής και υπεύθυνη πολλών δράσεων ξένων γλωσσών του Πανεπιστημίου, υπέβαλε αίτηση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με τίτλο υποψηφιότητας «Ένα μικρό Πανεπιστημιακό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, μία μεγάλη ευκαιρία πολυγλωσσίας».

Αρχικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν online τις υποψηφιότητες και έδωσαν τη βαθμολογία τους σε κάθε μία από αυτές, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης. Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Στη συνέχεια, η πρόεδρος, Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής επικύρωσαν τα βραβεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι το Κέντρο αποτελεί ένα από τα πιο ολιγομελή Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Ελλάδος, έχει κατορθώσει να διδάσκει δωρεάν σε ετήσια βάση 6 με 7 διαφορετικές ξένες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένου Ιταλικών, Κινέζικων, Ρωσικών), να παράγει υψηλού επιπέδου διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, να δέχεται για πρακτική άσκηση μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές Erasmus+, να διοργανώνει Εβδομάδες Επιμόρφωσης Προσωπικού στο πλαίσιο του Erasmus+ και να διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες του με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

«Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν συμμετάσχει σε όλα τα προγράμματά μας, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μας, τα Τμήματα και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία στηρίζει αμέριστα κάθε δράση μας. Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πασχόπουλο, Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Κέντρου, αναγνωρίζοντας ότι η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί έναν στρατηγικό παράγοντα εξωστρέφειας, προόδου και ανάπτυξης διεθνών διαπανεπιστημιακών συνεργασιών. Η βράβευση αυτή μας τιμά και μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των μελών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος