Ιουλ
09

ΑΔΕΔΥ - Στάση εργασίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Εκτύπωση

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

 

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων και κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες» σημειώνει. Και διαμηνύει πως «οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο! Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που ξεκαθαρίζει ότι το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «θα μείνει στα χαρτιά».

«Σήμερα η κυβέρνηση συζητά και φέρνει έναν νόμο χουντικής προέλευσης και έρχεται να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργοδοτών. Η κυβέρνηση θέλει να χαρακτηρίσει τη διαμαρτυρία ως εγκληματική πράξη», είπε ο Θ. Μαχτσίρας εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη με προηγούμενους νόμους που έφερε».

Ο Σπύρος Παύλου από το σωματείο εργαζομένων Άρτας, αναφέρθηκε στο «νομοσχέδιο έκτρωμα που έρχεται και θα μείνει στα χαρτιά» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Βάσω Αμπελογιάννη, γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Άρτας, αναφέρθηκε με τη σειρά της στη συμμετοχή τους ενάντια στο «χουντικό νομοσχέδιο, το οποίο φτάνει σε σημεία ποινικοποίησης της σκέψης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, κ. Κατσανάκης, αναφέρθηκε κατά του νομοσχεδίου και απηύθυνε κάλεσμα σε δράση και αντίδραση με νέα πορεία διαμαρτυρίας, αύριο στα δικαστήρια Πρέβεζας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, είπε ότι «παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς, δεν υποκύπτουμε στο αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου. Πρόκειται για αντισυνταγματικές διατάξεις», φέρνοντας ως παραδείγματα και άλλα νομοσχέδια που πήγαν στο ΣτΕ και ακυρώθηκαν.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος