Ιουλ
16

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - 2,9 εκ. ευρώ για δυο Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων
Εκτύπωση

Μέσω πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου δύναται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των Μονάδων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

 

Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, που με μεθοδικότητα, προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, δημοσιοποιήθηκε από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση για «Δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 2.906.578 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πράξεις της προτεινόμενης δράσης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις δράσεις του ειδικού στόχου 26 του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αποσκοπούν κυρίως στην προώθηση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Ειδικότερα μέσω της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:

- Η κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των Μονάδων).

Η απόκτηση της απαιτούμενης εδαφικής έκτασης για την εγκατάσταση των Μονάδων.

- Τα έργα σύνδεσης με δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΩΚΕ).

- Οι αρχαιολογικές εργασίες, με δικαιούχο-εταίρο την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 3 Αυγούστου 2020 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:00.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος