Ιουλ
16

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Παραμένει η επαγρύπνηση, χρειάζεται προσοχή
Εκτύπωση

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θέτει η κυβέρνηση στο προσκήνιο και την ίδια στιγμή η επιστημονική κοινότητα εκφράζει τις δικές της απόψεις κυρίως για το θέμα της χρήσης μάσκας.

 

Οι ειδικοί φαίνεται να έχουν ζητήσει να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται ραγδαία και μαζί αυξάνεται και η ανησυχία.

Μάλιστα, φαίνεται να έχουν προτείνει να ισχύσει το μέτρο σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και γενικά σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και η διασπορά του.

Σε δηλώσεις της χθες, στο Ioannina TV, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Σταυρούλα Τσιάρα ανέφερε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαμε φύγει ποτέ από την λογική της χρήσης της μάσκας ειδικά εκείνοι που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και άρα χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.

Η κα. Τσιάρα πάντως επισημαίνει ότι είναι πολλοί εκείνοι που συνεχίζουν να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων για την χρήση μάσκας ενώ ξεκαθαρίζει ότι οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να προσέχουμε.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτό δείχνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό.

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων. Το έχω πει πολλές φορές και θέλω να το επαναλάβω ότι ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός. Ακόμη και σε μικρό χρόνο, μέσα σε λίγα λεπτά επαφής, μπορεί κάποιος να κολλήσει και να νοσήσει. Χρειάζεται προσοχή. Η χαλαρότητα που είδαμε και ο κοινωνικός συνωστισμός σε εκδηλώσεις δεν βοηθούν. Χρειάζεται επαγρύπνηση» λέει η κα. Τσιάρα καλώντας όλους να λαμβάνουν μέτρα και να σέβονται όλα όσα ορίζει η επιστημονική κοινότητα.

Ερωτηθείσα για εικόνες ακόμη και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων όπου δεν φαίνεται να υπάρχει τήρηση των μέτρων, η κα. Τσιάρα υπογραμμίζει ότι τα μέτρα αφορούν τους πάντες λέγοντας ότι τέτοιες εικόνες προκαλούν σύγχυση και θα πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις ακόμη και στον εξωτερικό χώρο όπου σαφώς κινδυνεύουμε λιγότερο αλλά και πάλι κινδυνεύουμε εάν δεν λάβουμε μέτρα.

«Όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο κινδυνεύουμε λιγότερο. Να επιστρέψουμε στις ορθές τακτικές για να αποφύγουμε άλλες καταστάσεις που θα έχουν συνέπειες τόσο στους πολίτες όσο και σο δημόσιο σύστημα υγείας».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος