Ιουν
19

Αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της Ηπείρου
Εκτύπωση

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της Ηπείρου
Από μια έδρα κέρδισαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλοι ηττημένοι ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η μεγάλη κερδισμένη καθώς κατάφερε, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.
Μάλιστα, όπως φαίνεται και από την εκλογική ανάλυση του αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της και επίσης κέρδισε και μια έδρα παραπάνω, στα Γιάννενα, την οποία πήρε από το ΚΚΕ.
Επίσης στην Ήπειρο, κερδισμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκλέγει έναν παραπάνω βουλευτή, αφού πήρε την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, την οποία έχασε ο Βασίλης Ιωάννου και πήγε στον Κώστα Μπάρκα.
Από την άλλη η μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών στην Ήπειρο για τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στη Θεσπρωτία καθώς το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, πήρε ένα 10% περίπου παραπάνω σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, όλα τα υπόλοιπα κόμματα είδαν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται.
Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η αποχή που άγγιξε το 50%. Η έδρα δεν άλλαξε χέρια και βουλευτής επανεκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας.
Τα ποσοστά τους ενίσχυσαν στο Νομό Άρτας Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά σε μικρότερο βαθμό. Απώλειες υπέστησαν ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Οι τρεις έδρες μοιράζονται σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και στα έδρανα της Βουλής θα βρεθούν εκ νέου ο Γιώργος Στύλιος, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Γκόκας.
Αλλαγές ως προς τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το Νομό Πρέβεζας στη νέα Βουλή έφερε η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασε στη δεύτερη θέση αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα.
Κατά συνέπεια, εκτός από τον Δημήτρη Τσουμάνη της Νέας Δημοκρατίας που είχε εκλεγεί στις 7 Μαΐου, εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο 31χρονος Κώστας Μπάρκας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Βασίλη Ιωάννου που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ το Μάιο.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Πρέβεζα Δημήτρης Τσουμάνης, δήλωσε ότι ο λαός αποφάσισε με την ψήφο του για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλος των παιδιών μας και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.
«Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού που έδωσε εντολή στα κόμματα να συνεργαστούν για το καλό της πατρίδας. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε αγώνα δύσκολο για να πείσει μια κοινωνία οργισμένη ότι έχει σχέδιο και όραμα για το αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας που δεν παρασύρθηκαν από τους κήρυκες των εύκολων λύσεων και ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία…» δήλωσε μεταξύ άλλων.
«Τον τελευταίο καιρό ζούσαμε ένα κλίμα τρομοκρατίας και προσπάθειας χειραγώγησης του Ελληνικού λαού από ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις με πρωτοφανείς μεθόδους ώστε να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα Κώστας Μπάρκας. «Θεωρούμε ότι ο κόσμος σήμερα με την ψήφο του ακύρωσε το μνημόνιο» τόνισε και ευχαρίστησε τον κόσμο της Πρέβεζας για την ψήφο του, ενώ, όπως είπε, χρειάζεται όλο αυτό τον κόσμο δίπλα του έτσι ώστε μαζί να δώσουν λύση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Την ελπίδα ότι το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός θα διαβάσουν σωστά οι πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε οδυνηρές περιπέτειες, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Βασίλης Ιωάννου.
«Τα εκλογικά αποτελέσματα δίνουν μια σαφή εντολή. Με συναίνεση και συνεργασία θα προχωρήσουμε σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών».
Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε ως δύσκολη την τελευταία εκλογική αναμέτρηση ενώ δεν σταμάτησαν αυτός και οι συνεργάτες του τον αγώνα, από χρέος και ευθύνη απέναντι στους πολίτες, στον νομό αλλά και την παράταξη.
Ευχαρίστησε του χιλιάδες ψηφοφόρους που στήριξαν την προσπάθεια και ψήφισαν για μια ακόμη φορά ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχάρη τους δύο εκλεγέντες βουλευτές και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του νομού.
Τέλος, δήλωσε ότι θα παραμείνει ενεργά παρόν και δεν είναι από αυτούς που καταθέτουν τα όπλα, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινώσει και τα σχέδια του για το μέλλον.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος