Αυγ
06

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ - «Εφοδίαζαν» την Ηγουμενίτσα με ηρωίνη και κάνναβη
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ βρέθηκαν χρήματα, ένα Καλάσνικοφ και έχουν ταυτοποιηθεί 27 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τα μέλη της

 

Σχεδόν 1000 αγοραπωλησίες ηρωίνης και κάνναβης είχε πραγματοποιήσει στην Ηγουμενίτσα σε διάστημα τριών ετών από τη σύστασή της, η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Στο διάστημα αυτό υπολογίζεται, ότι τα κέρδη που είχαν αποκομίσει τα μέλη της ομάδας ήταν περισσότερα των 90.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν:

ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις (3) χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και

τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά (27) άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα.

Τα εμπλεκόμενα μέλη βαρύνονται με τις κατηγορίες για τα - κατά περίπτωση αδικήματα - της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η αρχή τον Οκτώβριο του 2017

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και εξακριβώσεις ατόμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών.

Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από (900) αγοραπωλησίες ναρκωτικών, από τις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις 90.000 ευρώ.

Βρέθηκαν χρήματα

και Καλάσνικοφ

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Χρηματικό ποσό 14.415 ευρώ,

Πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ με γεμιστήρα,

20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

Ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμαρίων,

Κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων,

126 ναρκωτικά χάπια,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

2 μαχαίρια,

5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος