Ιουν
20

Παρεμβάσεις για να μπει οριστικό τέλος στα προβλήματα υδροδότησης
Εκτύπωση

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παρεμβάσεις για να μπει οριστικό τέλος στα προβλήματα υδροδότησης
Στις αρχές Ιουλίου η δημοπράτηση του μεγάλου έργου του ΣΥΔΚΛΙ ύψους 8 εκ. ευρώ

Με ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες διακοπές στην υδροδότηση ξεκίνησε το καλοκαίρι στο λεκανοπέδιο, με τον ΣΥΔΚΛΙ να μην έχει δεχτεί μέχρι στιγμής την παραμικρή ενόχληση από τους κατοίκους των περιοχών, που αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί αν μη τι άλλο τη διοίκηση και τα στελέχη του Συνδέσμου με τον πρόεδρο Θανάση Μανταλόβα να επισημαίνει σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι οι παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει έχουν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την παροχέτευση νερού σε ατές τις περιοχές.
Ωστόσο η οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί εάν δεν ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο του Συνδέσμου, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του Ιουλίου.
«Με την προκήρυξη του έργου στις αρχές Ιουλίου και την υλοποίησή του στη συνέχεια το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά. Δεν ξέρω αν θα τις αποφύγουμε τις διακοπές το φετινό καλοκαίρι, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο», τόνισε, για να προσθέσει πως ο πυρήνας του προβλήματος δεν είναι στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά στην αδυναμία του συστήματος να μεταφέρει όλο αυτό το περίσσευμα νερού στους καταναλωτές.
Ενιαίος φορέας ύδρευσης
- αποχέτευσης
Η συγχώνευση ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΚΛΙ στο μεταξύ θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή σύμφωνα με τον κ. Μανταλόβα, αρκεί να έχουν ολοκληρωθεί οι τρέχουσες υποχρεώσεις, να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και πολιτική βούληση τουλάχιστον τριών δήμων, που υδρεύονται σήμερα από τη ΔΕΥΑΙ και τον Σύνδεσμο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος