Αυγ
12

Νέα εποχή στη σχέση Ιωαννίνων – Πρέβεζας
Εκτύπωση

Τι συζήτησαν οι δήμαρχοι Νικ. Γεωργάκος και Μ. Ελισάφ σε συνάντηση που έγινε στην Πρέβεζα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα η συνάντηση του δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσόρισε τον κ. Ελισάφ τονίζοντας ότι δεν αποτελεί για τον ίδιο, μόνο έναν κεντρικό θεσμικό παράγοντα στην Ήπειρο ως δήμαρχος Ιωαννιτών, αλλά έναν πολύ καλό νέο φίλο και συνεργάτη με συναντίληψη στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Άλλωστε οι δύο δήμοι συνεργάστηκαν από την πρώτη φάση στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου «ELENA» για τον ηλεκτροφωτισμό της Ηπείρου.

Οι δύο δήμαρχοι είχαν επίσης αναλυτική συζήτηση για την τουριστική βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αξιοποιώντας με το βέλτιστο τρόπο τον περιβαλλοντικό, ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου και ιδιαίτερα δε στα γεωγραφικά όρια των αρμοδιοτήτων τους.

Οι δύο επικεφαλής των δήμων Πρέβεζας και Ιωαννιτών αντίστοιχα εστίασαν επίσης το ενδιαφέρον τους στην αναγκαιότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19 και τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας στους δήμους καθώς και την ενημέρωση των δημοτών, ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής ως μια με τα λιγότερα κρούσματα στην πιο ασφαλή χώρα της Ευρώπης και για την επόμενη σεζόν. Ο κ. Ελισάφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψηφιακή εφαρμογή του δήμου Πρέβεζας, για την επικοινωνία και την ψηφιακή καταγραφή των προβλημάτων/αιτημάτων που θέτουν οι δημότες, καθώς και την πλήρη ψηφιακή παρακολούθηση της πορείας έως την τελική τους επίλυση και επισήμανε ότι οι δύο δήμοι θα έχουν στενή συνεργασία στο πλαίσιο της ψηφιακής εξέλιξης και εναρμόνισης σε κάθε επίπεδο.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον άξονα της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο δήμων, προασπίζοντας και προβάλλοντας τις πολυδιάστατες και πλούσιες παραδόσεις, τέχνες και πολιτιστικές κληρονομιές των δύο δήμων. Αμφότεροι, συμφώνησαν την ένταξη σε μια νέα περίοδο win-win συνεργασιών και συνεργειών για το καλύτερο προς τους δημότες αλλά και την Ήπειρο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος