Αυγ
12

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Η Δημοτική Αρχή δεν ξέρει από …ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Η απόρριψη της πρότασης της ΔΕΥΑΙ για τα έργο της αναβάθμισης του αντλιοστασίου της Κρύας, από την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Ηπείρου, που ακολούθησε αυτήν των ισόπεδων κόμβων την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Σε ανακοίνωσή της καταλογίζει ευθύνες στη δημοτική αρχή και άγνοια από τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, καλώντας την να σοβαρευτεί, γιατί οι μήνες που θα έρθουν το χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολοι.

«Μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών η Δημοτική Αρχή κατάφερε να λάβει δύο αρνητικές αποφάσεις σε προτάσεις που υπέβαλε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αφορούν σε σημαντικά έργα για τον τόπο.

Κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ξέρει ούτε από… ΕΣΠΑ.

Έτσι μετά την αρνητική απόφαση για τους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους ήρθε και η σειρά του έργου με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση κεντρικού αντλιοστασίου πηγών Κρύας», προϋπολογισμού 1.272.240 ευρώ, η πρόταση για το οποίο απορρίφτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ήταν μεταγενέστερη της ημερομηνίας υποβολής.

Είμαστε σίγουροι πως η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, όπως έγινε και για το έργο των κυκλικών κόμβων, θα είναι στη λογική πως θα επανυποβάλλει την πρόταση.

Άραγε με αυτόν τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα;

Οι καθυστερήσεις δεν την ανησυχούν;

Το ότι δεν μπορεί να συντάξει μια ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση (που μάλιστα την ανέθεσε έναντι αδρής αμοιβής σε εξωτερικό συνεργάτη) για τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ, δεν την ανησυχεί επίσης;

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, επιτρέψετε μας να ανησυχούμε εμείς και μάλιστα πολύ.

Δύο στις δύο αποτυχίες και μάλιστα μαζεμένες είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό και επικίνδυνο για το τόπο γεγονός.

Πέρασε ένας χρόνος που διοικείτε το Δήμο και δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις σας.

Σοβαρευτείτε πριν να είναι πολύ αργά», αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης Μπέγκα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος