Οκτ
09

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Έκκληση για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
Εκτύπωση

Σε εγρήγορση και ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα και στα Ιωάννινα, με την τοπική ΕΛΜΕ, να απευθύνει μια ακόμη έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στο αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, καθώς διαπιστώνεται ότι με την πορεία διασποράς του ιού και τοπικά, τα τμήματα που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Μάρκος Μεγήρ, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αποδεικνύεται, ότι όλο το καλοκαίρι δεν έγινε καμία απολύτως προετοιμασία για την υποδοχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την αντιμετώπισή του στην πράξη.
«Οφείλει το υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα και της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα. Τάξεις με 25 και 27 μαθητές λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες, αλλά αυτό η ηγεσία του υπουργείου δείχνει, ότι δε θέλει να το καταλάβει. Περιμένουμε βέβαια τις τοποθετήσεις των νέων αναπληρωτών και ευελπιστούμε, ότι θα φτάσουμε σε ένα καλύτερο σημείο από το σημερινό», ανέφερε ο κ. Μεγήρ.
Για το 6ο Γυμνάσιο
Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης το ΔΣ της ΕΛΜΕ, συζήτησε τις εξελίξεις με την πανδημία και τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και επιμέρους αντίστοιχα ζητήματα, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο 6ο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ότι μετά τα δύο πρώτα κρούσματα σε προσωπικό του σχολείου, βρέθηκε θετικός ένας μαθητής, αλλά και γονέας ενός δεύτερου μαθητή, χωρίς να δίνεται εντολή να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου.
«Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι, όπως προβλέπουν και τα δικά τους πρωτόκολλα, πρέπει να κλείσει τουλάχιστον το τμήμα με το διαπιστωμένο κρούσμα; Γιατί ο ΕΟΔΥ, η Δ/νση Υγιεινής της Περιφέρειας και η ΔΔΕ αρνούνται να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας του τμήματος;
Πόσο αδιάφορη μπορεί να είναι λοιπόν μια πολιτεία που αφήνει 22 συμμαθητές παιδιού θετικού στον ιό να συνεχίζουν τη σχολική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή μετατρέποντάς τους άθελά τους σε φορείς μετάδοσης του ιού;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.
Για τις ζημιές στα σχολεία
Τέλος, ο κ. Μεγήρ αναφέρθηκε και στην εικόνα των τεράστιων καταστροφών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των καταλήψεων σε κάποια σχολεία της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά όμως στο Λύκειο της Ελεούσας, στο 3ο και 8ο Λύκειο της πόλης αλλά και στα ΕΠΑΛ.
Όπως είπε, η εκπαιδευτική κοινότητα τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των μαθητών και των αιτημάτων τους, στάθηκε όμως απέναντι στη λογική των κλειστών σχολείων. «Εμείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία και διάλογο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα φαινόμενα βανδαλισμών, που δεν πιστεύουμε, ότι έγιναν από μαθητές, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποδείξει η έρευνα, αφού ήδη έχει επιληφθεί η Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Μεγήρ.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος