Οκτ
13

ΗΠΕΙΡΟΣ - Στην κορυφή των παραβάσεων για τρίτο 24ωρο
Εκτύπωση

Στη «δίνη» των ελέγχων, λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων η πόλη των Ιωαννίνων - Προσωρινό «λουκέτο» και πρόστιμο σε δυο καταστήματα των Ιωαννίνων

Ρεκόρ παραβάσεων για μη χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων καταγράφεται στην Ήπειρο για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή είχαν βεβαιωθεί πενήντα παραβάσεις και το Σάββατο 56. Μέσα σε ένα τριήμερο δηλαδή τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 150.
Ειδικότερα, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 45.365 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
- Οκτώ παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα, από τα οποία 1 σε Θεσσαλονίκη, και 1 στη Θεσσαλία. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 838 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 71 άτομα.
- Τρία για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Ήπειρο και 1 στην Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 167 σχετικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο η αστυνομία έβαλε λουκέτο σε δύο καταστήματα της περιοχής. Πρόκειται για ένα του κλάδου της διασκέδασης και για ένα δεύτερο στον τομέα της εστίας. Το ένα κατάστημα λειτουργεί σε κεντρικό σημείο της πόλης και το δεύτερο σε Τοπική Κοινότητα του λεκανοπεδίου. Λόγω της λειτουργίας πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ στο καθένα και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.
- Έξι για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 222 σχετικές παραβάσεις.
- 163 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ εκ των οποίων 48 στην Ήπειρο. Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.128 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 20.112 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.
Το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας στην ΠΕ Ιωαννίνων έχει περιοριστεί κατά πέντε ώρες, αφού υποχρεωτικά θα είναι κλειστά από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται στο 50% για το επίπεδο 3, στο οποίο ανήκει και η περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος