Οκτ
14

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - Στο ζενίθ η αγωνία για το μέλλον τους
Εκτύπωση

Από την ημέρα έναρξης της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες ταξί ειδικά στα Ιωάννινα, δεν έχουν δει καμία ενίσχυση ή χρηματοδότηση του κλάδου τους – Με τα κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος για τις ΜμΕ, ελάχιστοι θα τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης

Είναι ένας από τους επαγγελματικούς κλάδους που δεν στηρίχθηκε σημαντικά, σχεδόν καθόλου για κάποιους, όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας μέχρι σήμερα.
Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι έμειναν εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων ενίσχυσης των επιχειρήσεών τους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και πιθανότατα θα δουν και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, να περνά χωρίς επίσης να έχουν τη δυνατότητα τύχουν κάποιας χρηματοδότησης.
Έχοντας πλέον μπει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ειδικά στην περιοχή των Ιωαννίνων με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, με τις μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό και την κατάσταση να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, οι κάτοχοι αδειών ταξί περίμεναν το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ως μάννα εξ ουρανού, για να αντιμετωπίσουν κάποιες μόνο από τις τεράστιες ανάγκες τους.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στο Ioannina TV, ο Μιχάλης Ψήνας, σύμβουλος στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σημείωσε πως είναι πρωτοφανές και άδικο αυτό που γίνεται, καθώς με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης.
«Πρόκειται για εμπαιγμό. Έναν ακόμη, σε μία περίοδο που μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, που προσπαθήσαμε να ορθοποδήσουμε, ήρθε η υγειονομική κρίση, για να μας τσακίσει κυριολεκτικά. Το πρόγραμμα έτσι όπως είναι δομημένο είναι για λίγους και όχι για τους πολλούς. Κανείς επαγγελματίας αυτοκινητιστής δεν πληροί αυτά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις και γι’ αυτό ζητάμε από τους συναρμόδιους φορείς, εάν δεν είναι εφικτό να αλλάξουν τα κριτήρια του συγκεκριμένου προγράμματος, να βρεθεί άλλος τρόπος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Ένα ποσό 3.000 ευρώ θα μπορούσε να δώσει τεράστια βοήθεια σε όλους τους συναδέλφους αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο κ. Ψήνας.
Σε αναμονή…
Εν τω μεταξύ, η απόφαση επιβολής περιοριστικών μέτρων για την Π.Ε. Ιωαννίνων, είχε περισσότερες από μία άμεσες συνέπειες στο χώρο των ταξί.
Στην ήδη περιορισμένη κίνηση ήρθε να προστεθεί η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων τις βραδινές ώρες από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, ενώ όπως έγινε και στο πρώτο κύμα, η απόφαση για μεταφορά έως δύο επιβατών, δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα.
«Μας είπαν ότι θα εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος, που θα επιλύει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ακόμη (σ.σ μέχρι χθες) δεν είχε εκδοθεί. Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη και να απαγορεύουμε εμείς τη μίσθωση της διαδρομής σε έναν γονέα, που έχει μαζί του τα δύο παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος