Οκτ
15

ΟΚΠΑΠΑ - Αναστολή λειτουργίας λόγω κρούσματος στον 2ο Παιδικό Σταθμό
Εκτύπωση

Μετά την ενημέρωση του ΟΚΠΑΠΑ από τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Οργανισμός κάνει γνωστή την αναστολή λειτουργίας του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ιωαννιτών, από χθες ημέρα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, έπειτα από την διάγνωση θετικού μοριακού τεστ σε εργαζόμενο του συγκεκριμένου σταθμού.

 

Ο εργαζόμενος ήταν ασυμπτωματικός και η διάγνωση έγινε στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου των εργαζομένων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι από πλευράς τους θα πράξουν όλα όσα ορίζονται από τους επιστήμονες ενώ θα απολυμανθεί και ο χώρος του Παιδικού.

Ο κ. Πάνου ανέφερε ότι ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει και στις δικές τους τις δομές κρούσμα καθώς η εξάπλωση του ιού είναι μεγάλη: «Είναι το πρώτο περιστατικό στις δομές μας και ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Τα άτομα που εργάζονται στον Παιδικό σταθμό βρίσκονται όλα σε καραντίνα. Έχουμε ενημερώσει τους φορείς ενώ πιστεύουμε ότι θα απαιτηθεί και ιχνηλάτηση των επαφών. Είναι γεγονός ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού στα Γιάννενα και θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για το πρόγραμμά Οικονομικής Ενίσχυσης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «ΟΚΠΑΠΑ», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καλεί τους ωφελούμενους – κατόχους voucher που επιθυμούν να δηλώσουν θέση για τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, να προσέλθουν στην Διεύθυνση Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής στην Αβέρωφ 6.

Η κατάθεση – ενεργοποίηση των voucher από τους ωφελούμενους θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος