Οκτ
15

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Με τον καλύτερο τρόπο η αξιοποίηση της Παπαζόγλειου Σχολής
Εκτύπωση

Πολλαπλά και αισιόδοξα μηνύματα δίνει στην τοπική κοινωνία η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο κτήριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής.

 

Όπως επισημάνθηκε άλλωστε σε ρεπορτάζ του Ioannina TV, στόχος και της προηγούμενης πρυτανικής αρχής, ήταν να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτήριο, με τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής εντός του αστικού ιστού, με την επανάχρηση του κτηρίου, να μπορεί να επηρεάσει την πολεοδομική λειτουργία της πόλης, αναβαθμίζοντας τη γειτονιά και γενικότερα το ιστορικό της κέντρο.

Ήδη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Άγγελος Παπαγεωργίου, ένα μεγάλο ποσοστό των μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και παραδίδονται στο Παπαζόγλειο, ενώ έχει βρεθεί ένας τρόπος, ώστε παράλληλα να αξιοποιούνται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Μεταβατικό και στο Τεχνολογικό Πάρκο.

«Είναι ένα ταλαιπωρημένο κτήριο, αλλά με τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει κι εκείνες που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, νομίζουμε, ότι θα το αναδείξουν ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Παρότι διανύει τα πρώτα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, η Αρχιτεκτονική σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου έχει περιληφθεί στον «χάρτη των αρχιτεκτονικών σχολών της χώρας», κάτι που επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη άνοδο που κατέγραψε στις βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, που ποσοστιαία ήταν η μεγαλύτερη από όλες τις υπόλοιπες.

Από την άλλη, το Παπαζόγλειο μπορεί να λειτουργήσει στην περιοχή ως ένας ευρύτερος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής στο ιστορικό κέντρο, σε συνδυασμό με την πρόθεση της περιφέρειας Ηπείρου να αξιοποιήσει το παλιό χάνι Θανόπουλου, που εφάπτεται με το οικόπεδο του Παπαζόγλειου.

«Το σημαντικό είναι, ότι μία τέτοια κίνηση από την περιφέρεια, θα αποκαταστήσει εγκάρσια την κίνηση στο Οικοδομικό Τετράγωνο. Θα μπαίνεις από την Παπαζόγλειο και θα βγαίνεις στο «κριθαροπάζαρο». Χαίρομαι που ο περιφερειάρχης αντιλήφθηκε αυτή την προοπτική κι εμείς ως Αρχιτεκτονική θα καταθέσουμε κάποιες προτάσεις αξιοποίησης του χώρου, ίσως και με κάποια έκθεση των φοιτητών μας», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος