Οκτ
28

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - Στο προσκήνιο τα θέματα του απόδημου Ελληνισμού
Εκτύπωση

Με τους Αλ. Καχριμάνη και Μ. Ελισάφ, συναντήθηκε στα Γιάννενα ο υφυπουργός, Κ. Βλάσης

 

Τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Βλάση, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους δυο άντρες να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητας του υφυπουργού που σχετίζονται κυρίως με τον απόδημο ελληνισμό.

Ο υφυπουργός εξερχόμενος αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη αλλά και στην επίσκεψη που θα κάνει ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην γειτονική Αλβανία.

Δοθείσης της ευκαιρίας υπογράμμισε ότι στόχος των δυο χωρών είναι να υπάρχει καλή γειτονία ενώ στάθηκε και στην ανάγκη εδραίωσης των καλών σχέσεων των δυο χωρών.

Συνάντηση στο Δημαρχείο

Παράλληλα, τον υφυπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υφυπουργού και σχετίζονται κυρίως με τον απόδημο ελληνισμό.

Η Ηπειρωτική αποδημία είναι πολυάριθμη τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες της υφηλίου.

Η ενίσχυση των δεσμών με την γενέτειρα είναι ένα από τα ζητήματα που μπορεί να προωθήσει το Υπουργείο όταν ξεπεραστούν τα εμπόδια που εγείρει η πανδημία.

Ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος