Νοε
20

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Κλειστή η Κρυσταλλοπηγή, ανοικτά τα σύνορα στην Κακαβιά
Εκτύπωση

Μόνο με PCR 72 ωρών και αρνητικό rapid τεστ η χερσαία είσοδος στην Ελλάδα, από σήμερα Παρασκευή

 

Το κλείσιμο χερσαίων συνόρων της χώρας ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο των μέτρων συγκράτησης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, από σήμερα Παρασκευή, στις 6:00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, ενώ από τη Νυμφαία Κομοτηνής θα επιτρέπεται μόνον η διέλευση φορτηγών.

Ανοιχτοί, αντιθέτως, θα μείνουν οι συνοριακοί σταθμοί Κακαβιάς Ιωαννίνων, Ευζώνων Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ, από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μόνον όσοι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ θα μπορούν να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια και να κατευθύνονται στον προορισμό τους, με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει, είπε.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων γίνονται ακόμα πιο εντατικοί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Όπως εξήγησε, ενισχύονται οι δυνάμεις του ελεγκτικού μηχανισμού και, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι δείκτες θετικότητας ήταν σε αρκετές περιοχές σε πολύ υψηλά επίπεδα, «αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες».

Αυτό, επισήμανε, δείχνει πως οι πολίτες σε πολλές περιοχές έχουν τώρα πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά, από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες, κάτι που θα οδηγήσει «με μαθηματική ακρίβεια» σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown, γι' αυτό και λαμβάνονται από σήμερα τα νέα αυτά μέτρα.

Επιπλέον, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των υγειονομικών μέτρων, για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας, για να μπορούν γιατροί και νοσηλευτές να σώζουν ζωές, να μην καθυστερήσει το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος