Απρ
03

Λογικό και δίκαιο το αίτημα για την Πολυτεχνική Σχολή
Εκτύπωση

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
Λογικό και δίκαιο το αίτημα για την Πολυτεχνική Σχολή

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εξέφρασε από τα Γιάννενα τη στήριξή του στο αίτημα του Πανεπιστημίου

Αρωγός και συμπαραστάτης του αιτήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, δηλώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης.
Από την πόλη των Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται από χθες, ο κ. Μπαμπινιώτης κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις με τον σχέδιο «Αθηνά», τις κινήσεις του νυν υπουργού και μέχρι τον Ιούνιο συνεργάτη του στο υπουργείο Κ. Αρβανιτόπουλου, αλλά και να καταθέσει την άποψή του για το αίτημα ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα.
Όπως τόνισε, έχει πλήρη άποψη για τα πρόσωπα, τις καταστάσεις και τις υποδομές του Ιδρύματος και θεωρεί το αίτημα για την Πολυτεχνική Σχολή λογικό και δίκαιο.
«Θα συμπληρώσει τη λειτουργία και την απόδοση του διευρυμένου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι ένα δίκαιο αίτημα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Ιδρύματος. Εάν είχα την ευθύνη του  υπουργείου Παιδείας, θα αγκάλιαζα αυτή την πρόταση και θα βοηθούσα να πραγματοποιηθεί», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης.
Ο κ. Μπαμπινιώτης πάντως έδειξε να κρατά αποστάσεις και ήταν αρκετά επιφυλακτικός για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», σημειώνοντας πάντως, πως απαιτείται μία ριζική μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Αυτό όμως δε σημαίνει όπως είπε ότι ήταν λογική η διεύρυνση και η ίδρυση πανεπιστημίων και τμημάτων τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να ληφθούν υπόψιν σημαντικές παράμετροι. Έτσι, έκανε λόγο για ένα περίπλοκο πρόβλημα που απαιτεί τη συναίνεση και των Πανεπιστημιακών αρχών, ώστε να γίνουν λογικές και λειτουργικές συμπτύξεις ιδρυμάτων με παράλληλη αύξηση των πόρων των υπαρχόντων Πανεπιστημίων.
«Όταν διευρύνεις αλόγιστα τον αριθμό των τμημάτων, κατατεμαχίζεις έναν μικρό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα τα μεγάλα πανεπιστήμια όπως των Ιωαννίνων να παίρνουν περιορισμένα κονδύλια για την έρευνα. Δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο χωρίς έρευνα και αυτό είναι που τα διαφοροποιεί από τα κολέγια. Τα μεγάλα Πανεπιστήμια όπως των Ιωαννίνων διαπρέπουν στην έρευνα όμως δεν φτάνουν μόνο οι δικές τους δυνάμεις αλλά πρέπει να ενισχυθούν», σημείωσε λέγοντας πάντως πως ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος είναι συνεργάσιμος, διαλέγεται με όλους και προσπαθεί να βρει τις καλύτερες λύσεις.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος