Απρ
13

«Φύλλο και φτερό» τα κελιά των κρατουμένων
Εκτύπωση

ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


«Φύλλο και φτερό» τα κελιά των κρατουμένων


Ενδελεχείς έλεγχοι από αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ωστόσο δεν εντόπισαν κάτι το ιδιαίτερο

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, μία διμοιρία των ΜΑΤ και ολόκληρη η δύναμη των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Σταυρακίου συμμετείχαν το βράδυ της Πέμπτης στον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δώσει σαφείς εντολές για σχολαστικούς ελέγχους στα καταστήματα κράτησης της χώρας, κυρίως μετά τα περιστατικά αποδράσεων στις φυλακές Τρικάλων.
Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι με την συνδρομή των ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας έκαναν... φύλλο και φτερό τα κελιά στις φυλακές Σταυρακίου, σε έναν έλεγχο που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.
Ωστόσο, αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί στα κελιά ουδεμία σχέση είχαν με τα όπλα και τα μαχαίρια που βρήκαν πριν λίγες ημέρες αστυνομικοί σε άλλες φυλακές της χώρας.
Στα κελιά λοιπόν εντοπίστηκαν κάποια ξύλινα τμήματα από σκούπες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισα;ν ούτε καν ένα μικρό τηλέφωνο.
Αν μη τι άλλο αυτό συνεπάγεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν πολύ καλή δουλειά και προφανώς και σε καθημερινή βάση διενεργούν και οι ίδιοι ελέγχους στα κελιά.
Σημαντική παράμετρος ωστόσο είναι το ότι το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου διαθέτει τα δύο τελευταία χρόνια, ένα σύγχρονο μηχάνημα εντοπισμού ηλεκτρονικών αντικειμένων.
Έλεγχοι και
από τον... ΟΗΕ
Εν τω μεταξύ από την Πέμπτη, ομάδα εμπειρογνώμων του ΟΗΕ πραγματοποιεί επισκέψεις σε κρατητήρια και φυλακές, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή ήδη βρέθηκε στα κρατητήρια της ΑΔ Ιωαννίνων και του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, ενώ συνεχίστηκαν στο κρατητήριο της ΑΔ Ιωαννίνων και στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων. Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ επισκέπτονται και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους στους χώρους κράτησης, ενώ συζητούν κατ’ ιδίαν με τους κρατουμένους για  τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος