Απρ
16

Πραγματικότητα και η ανακύκλωση γυαλιού
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πραγματικότητα και η ανακύκλωση γυαλιού

Η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικών κάδων, σε σχήμα «καμπάνας», οι οποίοι φέρουν ειδική σήμανση και στους οποίους οι πολίτες μπορούν να απορρίπτουν γυάλινα αντικείμενα

Πήρε φόρα ο δήμος Ιωαννιτών και βομβαρδίζει με πράξεις πλέον και όχι με λόγια και ανακοινώσεις τους πολίτες, στον τομέα της ανακύκλωσης.
Πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας του προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη, του πρώτου πραγματικού βήματος που έγινε ποτέ στα Ιωάννινα για την διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την εφαρμογή της στην καθημερινότητα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε χθες την έναρξη μίας ακόμη παρεμφερούς δράσης.
Πρόκειται για την ανακύκλωση γυαλιού, η οποία μπορεί πλέον και να γίνεται οργανωμένα και αφετέρου να αποφέρει σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις στο κόστος που απαιτείται για τη μεταφορά του όγκου των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού. Το γυαλί άλλωστε θεωρείται και είναι εξαιρετικά βαρύ υλικό, που αυξάνει το βάρος των απορριμμάτων, που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ, όπου ζυγίζονται, για να πληρωθεί η μεταφορά τους, ανάλογα.
Η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε από χθες στην τοποθέτηση ειδικών κάδων, σε σχήμα «καμπάνας», οι οποίοι φέρουν ειδική σήμανση και στους οποίους οι πολίτες μπορούν να απορρίπτουν γυάλινα αντικείμενα.
Ήδη, δεκάδες τέτοιοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά, μέχρι να διαπιστωθούν οι πραγματικές ανάγκες σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ η πρωτοβουλία για την ανακύκλωση του γυαλιού απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Θ. Μπέγκας απώτερος στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγει στον ΧΥΤΑ.
«Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ σημαντική δράση και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους επαγγελματίες να την στηρίξουν»  τόνισε ο κ. Μπέγκας και έκανε γνωστό ότι από σήμερα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα καταστήματα της πόλης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας τόνισε πως οι όποιες αλλαγές στις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι θα γίνουν σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες.
«Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης περνάει στη φάση που χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμβολή όλων. Είναι καιρός να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας» τόνισε ο κ. Γκόλας.
Στους κάδους αυτούς τοποθετούνται μόνο οι άδειες γυάλινες φιάλες (π.χ. από οινοπνευματώδη ποτά) χωρίς το πώμα τους.
Οι θέσεις όπου τοποθετούνται οι κάδοι αυτοί είναι οι ακόλουθες:
Στην Πλατεία Πάργης
Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη
Στο κέντρο των Σεισμοπλήκτων
Στη Λεωφόρο Δωδώνης
Στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα
Στην οδό 28ης Οκτωβρίου
Στην οδό Γαριβάλδη
Στην περιοχή «Σκάλα»
Στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο
Στο Μώλο
Στην περιοχή «Μάτσικας»
Στην πλατεία Χατζηκώστα
Στο «Γυαλί Καφενέ»
Στην οδό Ανεξαρτησίας
Στη Λιμνοπούλα
Στη Λεωφόρο Παπανδρέου
Στην πλατεία Χατζή, στους Αμπελόκηπους
Στην οδό Ευαγγελίδη («Φρόντζος»)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος