Απρ
17

Στην αντεπίθεση για τη λυματολάσπη στη χωματερή Δουρούτη
Εκτύπωση

Δ. ΝΑΣΤΟΣ

Στην αντεπίθεση για τη λυματολάσπη στη χωματερή Δουρούτη

Την ενέργεια της ΔΕΥΑΙ κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων

Την αντίδραση του αντιδημάρχου Ιωαννίνων, αρμόδιου για τη ΔΕ Μπιζανίου Δ. Νάστου προκάλεσε η ενέργεια της ΔΕΥΑΙ να μεταφέρει πριν από μερικές εβδομάδες χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και κατά παράβαση κάθε προηγούμενης συμφωνίας που αναφέρεται στο κλείσιμο του ΧΑΔΑ, περισσότερα από 15 φορτηγά με λυματολάσπη.
Ο κ. Νάστος κατήγγειλε χθες μετά από αρκετές ημέρες, αλλά με ιδιαίτερη ένταση την ενέργεια αυτή, τονίζοντας μάλιστα, ότι έχει ήδη ζητήσει την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΙ, για να προσθέσει πως είναι ειλημμένη και ξεκάθαρη η απόφαση, ότι ο χώρος της Δουρούτης δεν είναι πλέον προορισμός για κάθε είδους απορρίμματα, πλην των ογκωδών αντικειμένων και των υποπροϊόντων ξύλου που προέρχονται από τις εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης του Τμήματος Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών.
Η αναφορά πάντως και οι καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Γκόντα για το ίδιο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Νάστου.
«Κακώς μεταφέρθηκε εδώ η λυματολάσπη, αλλά ακριβώς δίπλα υπάρχει λυματολάσπη σε βάθος 80 μέτρων, που μεταφερόταν επί χρόνια στη θητεία του κ. Γκόντα, χωρίς κανείς να αντιδρά», σημείωσε.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες και στην Περιφέρεια Ηπείρου, που όπως είπε έχει δεσμευθεί για την εξεύρεση χώρου στον οποίο θα μεταφέρονται τα ογκώδη αντικείμενα, όμως μέχρι σήμερα τα αντικείμενα μεταφέρονται στη Δουρούτη.
Καταλήγοντας ο κ. Νάστος εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την τελική έκβαση που θα έχει η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, παρότι υπήρξαν πρόσφατες ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου, πως απομένουν τυπικές, γραφειοκρατικές διαδικασίες. 
«Μέχρι στιγμής το μόνο θετικό είναι η απόφαση να κλείσει η χωματερή. Σήμερα δεν υπάρχει καμία δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή, όμως από την άλλη περιμένουμε να μας ενημερώσουν για τους λόγους της καθυστέρησης της αποκατάστασης, όπως φυσικά και για το τι πρόκειται να γίνει με το υποέργο», σημείωσε.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος