Απρ
19

«Βούλιαξαν» τα Γιάννενα από μαθητές
Εκτύπωση

«Βούλιαξαν» τα Γιάννενα από μαθητές

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων φιλοξενούν χιλιάδες μαθητές από σχολικές εκδρομές, με την πόλη να αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Επικράτεια - Σημαντική οικονομική ανάσα πήρε ο επιχειρηματικός κόσμος

Μία πραγματικά μεγάλη οικονομική ανάσα παίρνει τις τελευταίες εβδομάδες ο επιχειρηματικός κόσμος των Ιωαννίνων, καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τα ξενοδοχεία της πόλης στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κατακλυστεί από μαθητές που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μέσω των σχολικών εκδρομών.
Αν και είναι γνωστό πως τα Γιάννενα εδώ και χρόνια αποτελούν έναν κορυφαίο προορισμό για μαθητές από όλη τη χώρα που επιλέγουν την πόλη μας για την μαθητική τους εκδρομή, φέτος όλα δείχνουν πως η πρωτεύουσα της Ηπείρου αναδεικνύεται στην απόλυτη πρωταγωνίστρια με εκατοντάδες κυριολεκτικά σχολεία να την επιλέγουν για την καθιερωμένη τριήμερη ή και πενθήμερη εκδρομή τους.
Τόσο κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, όσο και τις πρώτες 20 ημέρες του Απριλίου, στα Γιάννενα φτάνουν πάρα πολλά σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα, από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, από την Αθήνα, γεγονός που δίνει τόσο στους ξενοδόχους, όσο και στους ιδιοκτήτες δεκάδων καταστημάτων, μία σημαντική οικονομική ανάσα εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Οι επιχειρηματίες έχουν καταφέρει τις τελευταίες περίπου 50 ημέρες να εισπράξουν σημαντικά έσοδα και οι ίδιοι αναγνωρίζουν πλέον την πολύ σημαντική προεργασία που έγινε τα τελευταία χρόνια, κυρίως την τελευταία διετία, για να αποτελούν τα Γιάννενα την πρώτη επιλογή των μαθητών στις εκδρομές τους.
Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις που έκανε στο ITV ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος ο οποίος στάθηκε στη συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια με την Περιφέρεια και με το δήμο Ιωαννιτών, αλλά κυρίως με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα.
«Έγινε  μία στοχευμένη δουλειά που αποδίδει καρπούς. Ευελπιστούμε η κίνηση αυτή να συναντήσει την καλή συμπεριφορά όλων των εμπλεκόμενων, καθώς είναι πολλοί οι κλάδοι που ωφελούνται από την αύξηση της τουριστικής κίνησης και  ο αριθμός των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνται στα Γιάννινα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο», σημείωσε ο κ. Βλάχος.
Από την άλλη και σε γενικότερο επίπεδο παρατηρείται προφανώς λόγω της κρίσης και μία έντονη στροφή και πάλι στο εσωτερικό της χώρας, αφού τα προηγούμενα χρόνια ένας μεγάλος αριθμός σχολικών εκδρομών πραγματοποιούνταν σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού.
Η επίσκεψη των Τούρκων
τουριστικών πρακτόρων
Εν τω μεταξύ από σήμερα Παρασκευή μέχρι και αύριο Σάββατο και σε συνέχεια της συνεργασίας του δήμου Ιωαννιτών με φορείς της Τουρκίας θα βρεθούν στα Γιάννενα εκπρόσωποι και μέλη του τουρκικού οργανισμού της TURSAB.
Φυσικά πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, καθώς ο δήμος ευελπιστεί πως οι εκπρόσωποι του τουρκικού οργανισμού θα μεταφέρουν στη χώρα τους τις άριστες εντυπώσεις που αναμένεται να αποτυπώσουν από τα Γιάννενα, έτσι ώστε φέτος το καλοκαίρι εκατοντάδες επισκέπτες από τη γειτονική χώρα να φτάσουν στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκπροσώπων του τουρκικού οργανισμού συμπεριλαμβάνει ξενάγηση στα οθωμανικά μνημεία των Ιωαννίνων και της Κόνιτσας, καθώς και ομιλία – παρουσίαση που θα γίνει από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού.
Παράλληλα και με αφορμή τη παρουσία της συγκεκριμένης αποστολής στην πόλη, από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σχεδιάστηκε μία σειρά συναντήσεων Β2Β οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων – μελών TURSAB και αντίστοιχων Ξενοδόχων και Τ. Πρακτόρων της περιοχής. 
Τέλος η παρουσίαση-ομιλία που θα πραγματοποιηθεί, θα γίνει από την κα. Μπρουσκάρη, Προϊσταμένη Τμήματος Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Διεθνών Θεμάτων ( ΣΕ ΓΔΑΠΚ,ΔΒΜΑ) και την κα. Δρ. Μαρία Ξένη - Γαρέζου Συνεργάτη ΚΑΣ ΓΓΠ.
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δ.Ι. σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, την Διεύθυνση της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με την ιδιαίτερη στήριξη - χορηγία του ξενοδοχείου Grand Serai και των ξενοδοχείων Du Lac και Epirus Palace οργάνωσαν τη φιλοξενία και το τελικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης επίσκεψης αυτής.
Και ο κ. Βλάχος σχολιάζοντας την επίσκεψη αυτή τόνισε ότι είναι θετική για την ευρύτερη περιοχή και πως οφείλεται στις επαφές που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών.
Οι ξενοδόχοι στηρίζουν και
τις αθλητικές διοργανώσεις
Εξάλλου, με αφορμή την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του η Ένωση Ξενοδόχων με ανακοίνωσή της αναφέρεται στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή τη διάκριση.
Ο κ. Βλάχος τόνισε ότι η στήριξη των αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων που γίνονται ή μπορούν να διεξαχθούν στα Ιωάννινα αποτελεί μονόδρομο και μπορεί πραγματικά να ωφελήσει οικονομικά και τον κλάδο, αλλά και την περιοχή ευρύτερα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος