Σεπ
27

«Ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων δρομολογεί η διαθεσιμότητα
Εκτύπωση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων δρομολογεί η διαθεσιμότητα

Ανεπανόρθωτα έχει πληγεί η λειτουργία του Ιδρύματος μετά την απόφαση του υπουργείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 48 διοικητικοί υπάλληλοι – Άνοιγμα της Πρυτανείας στην τοπική κοινωνία αναζητώντας συμμάχους

Ασφυκτικά στενεύουν τα περιθώρια για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο μόλις πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, που προβλέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 48 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος.
Η απόφαση αυτή δρομολόγησε πολλές και αρνητικές συνέπειες για το εκπαιδευτικό Ίδρυμα των Ιωαννίνων που μέρα με την ήμερα διαπιστώνει πως παράλληλα στενεύουν και τα περιθώρια δικαίωσης και… αλλαγής της απόφασης του υπουργείου.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένες τις αρνητικές συνέπειες το Πανεπιστήμιο και οι Πρυτανικές Αρχές απευθύνονται στην τοπική κοινωνία αναζητώντας συμμάχους για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα.
Ο αγώνας των Πρυτανικών Αρχών είναι διττός, καθώς από τη μία είναι έκδηλη η αγωνία για το εργασιακό μέλλον των 48 υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και από την άλλη είναι ορατός ο κίνδυνος για την ορθολογική λειτουργία του Ιδρύματος, μια λειτουργία που έχει πληγεί ήδη ανεπανόρθωτα.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τραιντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην έμπρακτη αδυναμία του Ιδρύματος να προστατεύσει την περιουσία του, τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, λόγω της διαθεσιμότητας όλων των φυλάκων.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην αποψίλωση νευραλγικών τομέων του Ιδρύματος, όπως είναι το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων και η μονάδα συντήρησης.
«Το Πανεπιστήμιο έχει αποδεκατιστεί σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες και μία σειρά από λειτουργίες είναι αδύνατο να εκτελεστούν. Επιφυλασσόμαστε για μία εκτενέστερη αναφορά προς το υπουργείο Παιδείας, που αποφάσισε άλλωστε να μας βάλει σε αυτή την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία των νομικών προσφυγών των Πανεπιστημίων βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ο κ. Αλμπάνης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και κυρίως τις ανησυχητικές προοπτικές του, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις 19.00 στην αίθουσα της ΕΗΜ μία ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι κοινωνικοί φορείς της πόλης και της Ηπείρου.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικά σχήματα, την κεντρική πλατεία. «Είναι μία ανοιχτή πρόσκληση συμπαράταξης με το Πανεπιστήμιο που προσπαθεί να σταθεί όρθιο στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Αλμπάνης, ενώ ο αντιπρύτανης Γ. Καψάλης έκανε λόγο για την παροχή της δυνατότητας επικοινωνίας και διαλόγου της ακαδημαϊκής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος