Φεβ
10

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκτύπωση

ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ…
Δύο περίπου χρόνια πίσω βρίσκονται τα μεγάλα οδικά έργα όπως η Ιόνια οδός, σύμφωνα με το κράτος, αλλά κανείς μέχρι σήμερα από τους καθ’ ύλη αρμόδιους δεν μας είπε με βεβαιότητα πως το έργο αυτό που τόσο πολύ θα βοηθήσει την Ήπειρο, στην προσπάθεια για ανάπτυξη, θα ολοκληρωθεί.
Και μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό το ενδεχόμενο αφού η Ιόνια οδός όχι μόνο προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς αλλά μπορεί και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να μην ολοκληρωθεί τουλάχιστον σε όλα της τα τμήματα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τα πολλά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει ο άξονας Ε-65 ο οποίος επίσης κινδυνεύει να μείνει ημιτελής.
Καλό θα ήταν λοιπόν το κράτος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του προς τους πολίτες έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν όχι μόνο το αν θα ολοκληρωθούν ο Ε-65 και η Ιόνια, αλλά και το πότε ενδέχεται να συμβεί αυτό. Κατά την άποψή μας πάντως πριν από το 2015 κανείς δεν πρέπει να ελπίζει πως η Ιόνια θα είναι στο 100% έτοιμη.
[Β.Λ.]

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;
Εδώ και πολύ καιρό όλοι οι παραγωγοί της Ηπείρου και όχι μόνο, όπως επίσης και όλοι οι τοπικοί φορείς περιμένουν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της αναφορικά με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Ναι μεν κάποιοι από την κυβέρνηση υπόσχονται πως η ΔΩΔΩΝΗ θα διατηρήσει τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα, αλλά από την άλλη κανείς δεν έχει πει ακριβώς πως θα γίνει αυτό, πότε θα γίνει αυτό και πάνω απ’ όλα αν και γιατί θα χρειαστεί να υπάρξουν αλλαγές στο σημερινό καθεστώς.
Έτσι οι όποιες αντιδράσεις είναι θετικές μέχρι στιγμής καθώς κανείς δεν επιθυμεί και σε καμία περίπτωση να βρεθεί προ εκπλήξεων, κάτι που θεωρούμε όμως πως όχι μόνο θα συμβεί, αλλά θα συμβεί και πολύ σύντομα, αφού η κρίση, η Τρόικα, και πολλοί άλλοι παράγοντες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ραγδαίες αλλαγές.
[Β.Λ.]


ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το υπουργείο Παιδείας και οι συναρμόδιοι φορείς συνέταξαν πακέτο οδηγιών για την προστασία των μαθητών από την επιδημία της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση.
Η σχετική εγκύκλιος που απεστάλη σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπει ότι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα θα παραλαμβάνονται από τους γονείς, αφού έχουν άμεσα περιοριστεί σε χώρο όπου δεν παραβρίσκονται άλλοι υγιείς μαθητές.
Παράλληλα παραθέτει σειρά από προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης, με οδηγίες ατομικής υγιεινής για μαθητές και διδακτικό προσωπικό, αλλά και καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε ανακοίνωσή του τονίζει πάντως ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών».
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τις διευθύνσεις των σχολείων να κληθούν για ενημέρωση οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, αλλά και να αναγνωστούν οι οδηγίες κατά την πρωινή συγκέντρωση των μαθητών.
[Α.]


Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος