Μαρ
17

Ένας… μελετηρός μαραθώνιος
Εκτύπωση

ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Ένας… μελετηρός μαραθώνιος

Μία διαφορετική και όμορφη εκδήλωση για τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα διοργανώθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Γαλλοφωνίας, από τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής και τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. 
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν ένας Μαραθώνιος Ανάγνωσης. Πάνω από 120 συμμετέχοντες διάβασαν το έργο του Βίκτωρα Ουγκώ Η Παναγία των Παρισίων, με στόχο την ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Στην έναρξη της εκδήλωσης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ενώ κάτι που επέλεξαν οι ίδιοι από τη γαλλική βιβλιογραφία, διάβασαν στα γαλλικά η Ελένη Παγκρατίου, επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στα Ιωάννινα, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, πρόξενος του Βελγίου στην πόλη, η ποιήτρια Άννα Δερέκα, ο εικαστικός και καθηγητής Δημήτρης Ράτσικας, η διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσάνη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Π. Παπακωνσταντίνου κ.α
Την αρχή της ανάγνωσης της «Παναγίας των Παρισίων» έκανε, στα ελληνικά πια ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος κι ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, οι δημοσιογράφοι Φιλήμονας Καραμήτσος και Στέφανος Ντόβας, η διευθύντρια της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Β. Οικονομίδου. Ως το απόγευμα συμμετείχαν δεκάδες ακόμα αναγνώστες, μικροί και μεγάλοι.
Στην οργανωτική επιτροπή του επιτυχημένου Μαραθώνιου των Ιωαννίνων ήταν η Χάιδω Νάτση, Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής και οι εκπαιδευτικοί.: Κοντούρη Αννίκα, Δογορίτη Ελευθερία, Νικολού Χαρά, Τσίτου Αμαλία και Βαζαλούκα Βασιλική.
Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος