Αυγ
06

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Με αντίπαλο τον χρόνο για να προλάβουν οι μαθητές το πρώτο κουδούνι
Εκτύπωση

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Με αντίπαλο τον χρόνο για να προλάβουν οι μαθητές το πρώτο κουδούνι

 

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου που είχε υποστεί ζημιές από πυρκαγιά

 

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν καθημερινά τα συνεργεία του δήμου Ιωαννιτών, με στόχο να προλάβουν την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, πριν «χτυπήσει» το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς.

Τα συνεργεία έχουν εγκατασταθεί και προχωρούν στην κατασκευή της στέγης που είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά με την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από λίγους μήνες. Μετά την απομάκρυνση και τον καθαρισμό όλων των κατεστραμμένων υλικών οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην απομάκρυνσή τους και ξεκίνησαν να επισκευάζουν την σκεπή.

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γιάννης Λιόντος παρακολουθεί στενά την πορεία των έργων και έχει ζητήσει από τον εργολάβο να μην χαθεί ούτε μέρα ώστε να προλάβουν τον χρόνο που πιέζει ασφυκτικά καθώς διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και ο Σεπτέμβριος είναι προ των πυλών.

Το πρώτο κουδούνι δεν θα αργήσει και ο κ. Λιόντος τρέχει να προλάβει για να παραδοθεί το κτίριο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Δεν θέλω να το γρουσουζέψω προσπαθούμε να προλάβουμε ώστε να το ετοιμάσουμε και να το δώσουμε το Σεπτέμβριο σε μαθητές και δασκάλους. Ο στόχος μας είναι να προλάβουμε ώστε την νέα σχολική χρονιά οι μαθητές να επιστρέψουν και πάλι στο σχολείο τους» επισήμανε ο κ. Λιόντος.

Σε πρώτη φάση, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, έδωσε  πράσινο φως για την έναρξη εργασιών στο σχολικό κτίριο, στο πλαίσιο τρέχουσας εργολαβίας για όλες τις σχολικές υποδομές της πόλης με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» συνολικού κόστους 144.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο, αφορούν την ανακατασκευή της στέγης, την αντικατάσταση κουφωμάτων και τον ελαιοχρωματισμό. Το σχολικό αυτό κτίριο ανήκει στο Ίδρυμα Β. Μελάς και όχι στον Δήμο και έτσι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι μέλει γενέσθαι και αν ο Δήμος θα πάρει κάποιο ποσό για τις αναγκαίες εργασίες που εκτελεί.

Πάντως η ευχή όλων είναι να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα συνεργεία και να ολοκληρωθεί το σχολείο δίνοντας τέλος στην αγωνία αλλά και την ταλαιπωρία των γονιών και φυσικά των μαθητών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος