Αυγ
07

Σε ετοιμότητα για να προχωρήσει η εξυγίανση
Εκτύπωση

ΔΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε ετοιμότητα για να προχωρήσει η εξυγίανση

Σε φυσιολογικά επίπεδα επανέρχεται σταδιακά η ρευστότητα της Επιχείρησης, καθώς οι πολίτες άρχισαν και πάλι να πληρώνουν τους λογαριασμούς

 

Μόνιμα στο προσκήνιο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δυο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και το δήμο Ιωαννιτών.

Ο λόγος για την εξυγίανση της επιχείρησης και τη μεταφορά των υπηρεσιών της, θέματα που και στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα τον δήμο Ιωαννιτών, χωρίς ωστόσο να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε εκ νέου χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, ο οποίος αρχικά σημείωσε πως πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις κυρίως για την μεταφορά της επιχείρησης ώστε όλες οι υπηρεσίες να συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο.

Μια περίπου εβδομάδα μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης ο κ. Χρυσοστόμου ρωτήθηκε για την ρευστότητα στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι τείνει να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα με τους πολίτες να αποπληρώνουν λογαριασμούς.

Ωστόσο, το πραγματικό ζήτημα αφορά την ετοιμότητα της επιχείρησης η οποία, σύμφωνα με την παραδοχή του δημάρχου, δεν υπήρχε. Ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε αυτό και στην τριμερής επιτροπή λέγοντας ότι μια χρεωμένη επιχείρηση δεν μπορεί να έχει «μαξιλαράκι» ώστε να αντιμετωπίσει μια ανάλογη έκτακτη ανάγκη ενώ ερωτηθείς για το τι μέλει γενέσθαι με τις νέες συνδέσεις και αν υπάρχει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση είπε ότι αναμένεται μετά την ακύρωση της απόφασης της έκπτωσης θα εκδώσουν νέα και έπειτα θα ασκήσουν πιέσεις και για τις συνδέσεις αλλά και για την αποπληρωμή ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η μεταφορά

Ο κ. Χρυσοστόμου ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει εγείρει αντιδράσεις από πλευράς των εργαζομένων για την μεταφορά όλων των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ σε ένα κτίριο.

Αυτό σίγουρα θα συνέβαλε ώστε να λειτουργήσει πιο σωστά η επιχείρηση και βεβαίως θα εξυπηρετούσε και τον πολίτη που τώρα αναγκάζεται να τρέχει δεξιά και αριστερά για να κάνει μια δουλειά στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Το θέμα εξετάστηκε και σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου αναμένεται σύντομα να ληφθεί μια απόφαση από το Δ.Σ. για μετακόμιση όλων των υπηρεσιών. Όσο για τις αντιδράσεις των εργαζομένων; «Αυτό που πρέπει να αφορά τους εργαζόμενους είναι να είναι όλοι μαζί και να δουλεύει σωστά η ΔΕΥΑΙ» απάντησε.

Σε ότι αφορά το θέμα της εξυγίανσης, αυτό απασχολεί το σύνολο σχεδόν της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης. Η τελευταία μάλιστα αναμένει να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και το ζήτησε έντονα στην προηγούμενη συνεδρίαση για να λάβει την απάντηση από το Δήμο.

Η παραδοχή του δημάρχου Θωμά Μπέγκα για παθογένειες της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι κοινό μυστικό αλλά πέραν της παραδοχής χρειάζονται και συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Πόσο έτοιμοι είναι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για αυτό: «Η ΔΕΥΑΙ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου και αφέθηκε στα χέρια των συνδικαλιστών με αποτέλεσμα να έχει τεράστια προβλήματα. Πρέπει να …σπάσουμε αυγά και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Χρυσοστόμου προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις τομές που πιθανά θα επιδιώξει η δημοτική αρχή στο άμεσο μέλλον.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος