Φεβ
18

Αποδίδει καρπούς η τουριστική προβολή
Εκτύπωση

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την επισκεψιμότητα το τριήμερο της Αποκριάς

 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νομό Ιωαννίνων, καθώς σε λίγες ημέρες έρχεται το τριήμερο της Αποκριάς και ήδη, τα μηνύματα που λαμβάνουν για την επισκεψιμότητα τις ημέρες αυτές, είναι ιδιαίτερα θετικά.

Ήδη, στα ξενοδοχεία του νομού Ιωαννίνων, είτε μέσα στην πόλη, είτε σε προορισμούς όπως το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια, η πληρότητα κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ενημερωθούν για τις τιμές και την διαθεσιμότητα.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνης, με χθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό, πως… καιρού επιτρέποντος, αρκετός κόσμος θα βρεθεί για ένα ακόμη τριήμερο στην περιοχή.

Σχολιάζοντας την διάκριση που απέσπασε το Μέτσοβο, είναι ανάμεσα στους τοπ προορισμούς για σκι, ο κ. Κουδούνης υποστήριξε ότι αυτή η διάκριση είναι σημαντική  τόσο για το Μέστοβο όσο και για την ευρύτερη περιοχή καθώς προσελκύει κόσμο και διαφημίζει τον τόπο συνολικά. 

Στο μεταξύ το τελευταίο διάστημα η περιοχή μας έχει την τιμητική της αφού η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφορα τουριστικά αφιερώματα τόσο για τα Γιάννενα όσο και για το σύνολο της Ηπείρου. Ο κ. Κουδούνης υποστήριξε ότι όλη αυτή η προβολή συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και απέδωσε τα εύσημα σε όλους τους φορείς που συμβάλλουν, όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος, για τον ίδιο στόχο.

Ανησυχία

Και μπορεί τα δείγματα να είναι θετικά, ωστόσο η ανησυχία είναι εύλογη ειδικά για το προσφυγικό αλλά και την πιθανότητα η χώρα να βρεθεί εκτός Σένγκεν.

Ο κ. Κουδούνης δεν θέλει ούτε καν να σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ ξεκαθαρίζει ότι το πλήγμα για τον τουρισμό όλης της χώρας θα είναι τεράστιο καθώς θα προστεθεί ένα ακόμη εμπόδιο με τον έλεγχο των διαβατηρίων και ότι θα συνεπακολουθήσει: «Φανταστείτε να κάνουμε αγώνα να έρθει ο κόσμος στη χώρα και να χρειάζεται να περάσει μια ολόκληρη διαδικασία για να μπει στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ πιθανόν να επιλέξει κάτι άλλο».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος