Φεβ
18

Αλλαγή συσχετισμών στη διοίκηση της Ένωσης
Εκτύπωση

Μετά τις εκλογές, παραμένει ζητούμενο η ενότητα του κλάδου για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων των γιατρών

 

Σημαντικές εξελίξεις που έχουν και πολιτικό χαρακτήρα είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Στη διοίκηση της ΕΙΝΗ επήλθε αλλαγή συσχετισμών με την παράταξη που έχει επικεφαλής την Μαργαρίτα Κιτσανού να έρχεται στην πρώτη θέση και να ακολουθεί η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Στην τρίτη θέση έμεινε η νικήτρια παράταξη της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, η οποία πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην 4η και τελευταία θέση η παράταξη με επικεφαλής τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΕΙΝΗ Βασίλη Καφαράκη.

Αναλύοντας κανείς τις τελευταίες αυτές εξελίξεις στην Ένωση Ιατρών, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι αλλαγές στην διοίκηση έχουν και πολιτικό χαρακτήρα πέρα από το μείζον ζήτημα της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και η οποία αποτυπώνεται με τη διάσπαση της παράταξης που είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές.

Η οριστικοποίηση και επικύρωση των αποτελεσμάτων και η κατανομή των εδρών αναμένεται να γίνει εντός των ημερών, όμως δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, οι 11 έδρες να κατανεμηθούν με την αναλογία 5-4-2 στις τρεις πρώτες παρατάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η Μαργαρίτα Κιτσανού, επικεφαλής της νικήτριας παράταξης, ο κλάδος θα πρέπει να μείνει ενωμένος μπροστά στη λαίλαπα που ήδη αντιμετωπίζει και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης να έχουν διαψευστεί και ακυρωθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις.

«Ήταν όμορφα πριν ένα χρόνο, όταν πιστέψαμε πολλοί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις για νέες προσλήψεις, για κατάργηση της εργασίας με μπλοκάκια, για κατάργηση της κινητικότητας, όμως η πράξη ήταν πολύ περισσότερο δραματική από αυτήν που υπήρχε. Οι προσδοκίες όλων διαψεύστηκαν και οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι αυτές των επικουρικών και αυτές πολλές φορές με ρουσφετολογικά κριτήρια. Τα νοσοκομεία όμως δε λειτουργούν με τσόντες και τη συνεχιζόμενη απαξίωση», τόνισε η κα Κιτσανού.

Από την πλευρά της παράταξης Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ο Μπάμπης Παππάς ευχαρίστησε τους συναδέλφους που ανέδειξαν την παράταξη δεύτερη δύναμη στις εκλογές και πρόσθεσε, ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η διαμόρφωση ενός λαϊκού μετώπου αγώνα που θα βάλει φρένο στην προοπτική της μετατροπής των νοσοκομείων σε ναούς της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος