Φεβ
19

Στην πιο κρίσιμη ώρα η πορεία διεκδίκησης του τίτλου
Εκτύπωση

Σήμερα η εκδήλωση στην οποία έχει προσκληθεί το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι πολίτες με τους μαθητές και τη νεολαία σε πρωταγωνιστικό ρόλο

 

Σήμερα, Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, όλοι οι Γιαννιώτες, όλοι οι Ηπειρώτες, ενώνουν τη φωνή τους, ενώνουν τη δύναμη τους και την αποφασιστικότητα τους,  στην μεγαλύτερη συγκέντρωση στήριξης της υποψηφιότητας της πόλης, για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία έχει προσκληθεί το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι πολίτες με τους μαθητές και τη νεολαία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την προσεχή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 16.00 η Επιτροπή Διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα παρουσιάσει την πρόταση της πόλης των Ιωαννίνων και το υλικό που θα προκύψει από τη σημερινή συγκέντρωση θα αποτελέσει μέρος της συνολικής παρουσίασης, προκειμένου να δηλωθεί η κοινή συμπόρευση της τοπικής κοινωνίας με το αίτημα διεκδίκησης του τίτλου.

Η οριστική απόφαση για την προεπιλογή των τεσσάρων πόλεων που θα περάσουν στην επόμενη φάση, από τις 14 συνολικά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλλει το σχετικό φάκελο, θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου από την ηγεσία του υπ. Πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες των Ιωαννίνων να δώσουν βροντερό παρών στη σημερινή συγκέντρωση στο ΠΚΔΙ στις 12.30 και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα κοινής στάσης του συνόλου των Ηπειρωτών για την υπόθεση της διεκδίκησης.

Αντίστοιχο κάλεσμα στους πολίτες και τους φορείς απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

«Η πορεία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, έφτασε στην πιο κρίσιμη ώρα της, στην ώρα της παρουσίασης της υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», ενώπιον της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην πιο κρίσιμη ώρα, υπάρχει τρόπος να είμαστε όλοι παρόντες στην παρουσίαση και την κρίση της υποψηφιότητας της πόλης μας ενώπιον της επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας ανέφερε και τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι όλη η πόλη αγκαλιάζει την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και η εικόνα αυτή να φτάσει στους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που αξιολογούν».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος