Φεβ
20

Συνεργασία με το ΕΜΠ για το… αύριο της πόλης
Εκτύπωση

Μία σημαντική συνάντηση με την υποβολή προτάσεων του Πολυτεχνείου προς το δήμο είχε ο Θ. Μπέγκας με την καθηγήτρια Ελ. Μαΐστρου


Μία σειρά από προτάσεις και σκέψεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα τύχουν επεξεργασίας από το δήμο Ιωαννιτών κατέθεσε προς τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ελένη Μαΐστρου σε συνάντηση που είχε μαζί του πριν από δύο 24ωρα.

Στόχος της συνάντησης ήταν να υπάρξει μία στενή συνεργασία από εδώ και στο εξής μεταξύ δήμου και ΕΜΠ για το μέλλον των Ιωαννίνων, καθώς όπως σημείωσε η κα Μαΐστρου η πόλη έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία εφόσον αξιοποιηθούν μπορούν να δώσουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Μπέγκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, παρουσία των αντιδημάρχων Θ. Μανταλόβα και Γ. Λιόντου, ενώ σημείωσε με έμφαση πως τα Γιάννενα επιθυμούν να αποκτήσουν ένα πλάνο για το μέλλον της πόλης.Μέσα από αυτή τη συνεργασία, αν τελικά προκύψει, ο Δήμος θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν καλύτερες προτάσεις για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής: «Θα αποτελέσει μια βάση για τα Γιάννενα που θέλουμε, για τα Γιάννενα του αύριο. Για μια δομημένη πόλη με στοχοποίηση της ταυτότητας της. Έναν ‘’μπούσουλα’’ ώστε να έχουμε μια σοβαρή υποδομή και σύμφωνα με τις χρηματοδοτήσεις που θα μπορέσουμε να έχουμε να προχωρούμε» είπε ο δήμαρχος που ξεκαθάρισε ότι μέσα από τις συνέργιες μπορούν να προκύψουν σημαντικά ερείσματα.

Ο σχεδιασμός αυτός λοιπόν αν προχωρήσει, θα είναι σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα «υποκείμενος» του Χωροταξικού σχεδιασμού: «Λαμβάνουμε υπόψη ότι έχει σχεδιαστεί στον περιφερειακό σχεδιασμό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πρέπει να προχωράμε και όχι να μένουμε με σταυρωμένα χέρια» εξηγεί και παράλληλα ξεκαθαρίζει απαντώντας φυσικά και σε όσους διατύπωσαν ενστάσεις.

Απάντηση στον Στ. Καλογιάννη

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε και για το θέμα που είχε προκύψει με τον Στ. Καλογιάννη, ρίχνοντας τους τόνους, αλλά δίνοντας μία ακόμη διευκρίνιση.

«Βιάστηκε ο κ. Καλογιάννης. Κακώς! Οι σχέσεις μας είναι άριστες και θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε και να του εξηγήσω την σκέψη μας», είπε ο δήμαρχος.

Θέση πήρε επίσης και σε αυτό που τόνισε ο πρώην υπουργός περί συνεργασίας αντί με το Μετσόβιο με το τμήμα Αρχιτεκτονικής στα Γιάννενα.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις με το Πανεπιστήμιο και τον ίδιο τον πρύτανη, είναι άριστες και είπε ότι το νεοϊδρυθέν τμήμα δεν έχει ακόμη προλάβει να οργανώσει όλα τα επιμέρους τμήματά του. Τόνισε ωστόσο, ότι η συνεργασία είναι δεδομένη μιας και οι εδώ καθηγητές έχουν σχέσεις με εκείνους του Εθνικού Μετσόβιου και άρα θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος