Φεβ
23

ΑΓΡΟΤΕΣ - Αποκλεισμός της Εφορίας εν αναμονή των αποφάσεων
Εκτύπωση

- Δεκάδες τρακτέρ συμμετείχαν στην δική τους «παρέλαση» αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την 21η Φεβρουαρίου

Στο… περίμενε βρίσκονταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα και οι αγρότες των Ιωαννίννων, καθώς το μέλλον των κινητοποιήσεων τους επρόκειτο να εξαρτηθεί από την πορεία της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά από την αρχή έθεσε στο τραπέζι την σκληρή πραγματικότητα που αποτυπώνεται σε νούμερα. Νούμερα που πρέπει να βγουν σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο που η χώρα υπέγραψε το καλοκαίρι. Μάλιστα, με δήλωσή του… προειδοποίησε τους αγρότες ότι αν δεν υπάρξει ανάκτηση του εθνικού πλούτου δεν μπορούμε να μιλάμε για εισόδημα.

Στα πλαίσια αυτής της διαπραγμάτευσης του αγροτικού κόσμου με την πολιτική ηγεσία, οι αγρότες των Ιωαννίνων, απέκλεισαν χθες την Εφορία και όλες τις υπηρεσίες μπλοκάροντας τις συναλλαγές. Τα τρακτέρ παρατάχτηκαν και ένα βαρύ αγροτικό όχημα έκλεισε την είσοδο για να μην περάσει κανείς υπάλληλος καμιάς υπηρεσίας.

Μιλώντας στο Ioannina TV, οι κ.κ. Λιούρης, Μπούκας και Τζιάλλας ξεκαθάρισαν ότι αναμένουν οπισθοχώρηση της κυβέρνησης διαφορετικά θα μείνουν στις θέσεις μάχης διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον πρωτογενή τομέα. Από την περιοχή των Ιωαννίνων κανένας εκπρόσωπος δεν μετέβη στην Αθήνα για τη συνάντηση μιας και πιστεύουν ότι οι συναντήσεις δεν θα αποφέρουν τα προσδοκώμενα ενώ βάλλουν και κατά των τοπικών βουλευτών για τη στάση που τηρούν στο αγροτικό θέμα.

Παρέλαση με τα τρακτέρ!

Εν τω μεταξύ, με τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες των Ιωαννίνων, οι οποίοι αμέσως, μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση κατέβηκαν την οδό Δωδώνης με τα δικά τους οχήματα στέλνοντας έτσι μήνυμα, στους επισήμους που ακόμη βρίσκονταν στο χώρο της Περιφέρειας.

Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση, οι αγρότες περίμεναν υπομονετικά στο τέρμα της οδού Δωδώνης, ωσότου ολοκληρωθεί η παρέλαση και στη συνέχεια έκαναν τη δική τους... παρέλαση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος