Φεβ
26

Τον Οκτώβριο οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Εκτύπωση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, και όλα δείχνουν πως το σπουδαίο και πολύτιμο αυτό έργο, θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο.

Σε χθεσινές της δηλώσεις η Πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ, κα. Νατάσα Μπέγκα, ανέφερε πως όλα δείχνουν ότι τον Οκτώβριο, το όνειρο θα γίνει πράξη.

«Είμαι πραγματικά ικανοποιημένη και χαρούμενη γιατί προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα μας παραδοθούν οι επτά κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.). Στα σπίτια αυτά θα μπορέσουν να ζήσουν 36 συνολικά άτομα ενώ ήδη θέλουμε να ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε τους ενοίκους των κατοικιών γιατί όπως αντιλαμβάνεστε τα άτομα αυτά θα φύγουν από ένα προστατευμένο περιβάλλον και θα πάνε να μείνουν μόνοι τους. Αυτό χρειάζεται εκπαίδευση και εμείς θα το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 5.100.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή επτά ισόγειων κατοικιών και ενός κοινόχρηστου χώρου.

Όλες οι κατασκευές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και πληρούν τις προϋποθέσεις για την υποστηριζόμενη διαβίωση.  Επίσης, περιλαμβάνεται μια κατοικία για βραχύβια παραμονή ατόμων με αναπηρία και ένας κοινόχρηστος χώρος καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης, με γυμναστήριο, φυσιοθεραπεία, ιατρείο, εργαστήρια και έναν χώρο διημέρευσης – γενικής χρήσης.

Ο περιβάλλον χώρος προβλέπεται να δεντροφυτευτεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα για τις υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων, με χώρο αθλοπαιδιών και χώρους υπαίθριας απασχόλησης και αναψυχής.

Την ίδια στιγμή τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και οι ομάδες που βοηθούν έμπρακτα το έργο και προσπαθούν να συμβάλλουν, ετοιμάζουν ένα μπαζαρ χειροποίητων κατασκευών.

Ήδη, πολλά από τα αντικείμενα είναι έτοιμα για να εκτεθούν σε δυο εκθέσεις.

 

Η πρώτη έκθεση θα γίνει στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενώ η δεύτερη αναμένεται να γίνει, εάν συναινέσει η Μεραρχία, στην Λέσχη Αξιωματικών. Οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος