Μαϊ
26

Κυκλοφοριακές αλλαγές τα Σαββατοκύριακα στο Μέτσοβο
Εκτύπωση

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο του Μετσόβου αποφάσισε η δημοτική αρχή με στόχο την αποσυμφόρηση των οχημάτων και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πεζών.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το Σάββατο 4 Ιουνίου και βασίζονται σε κυκλοφοριακή μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία  του Δήμου.
Κύριος άξονας είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλου αριθμού οχημάτων στο κέντρο του Μετσόβου. Ειδικότερα, προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου των μεγάλων οχημάτων (φορτηγών και λεωφορείων) στο κέντρο του Μετσόβου με την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών να γίνεται στην είσοδο του Μετσόβου. Τα μεγάλα οχήματα θα σταθμεύουν στη θέση Αγία Τριάδα και από εκεί η μετακίνηση στο κέντρο θα γίνεται με τα μικρά λεωφορεία του Δήμου.
Η δημοτική αρχή αναμένεται να τοποθετήσει ενημερωτική σήμανση για τα δύο ακόμη πάρκινγκ που υπάρχουν στην περιοχή, στις θέσεις Αγ. Γεώργιος και Πανόραμα, λίγα μέτρα από το κέντρο.
Ακόμη αναμένεται να διαμορφωθούν τέσσερις χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Μετσόβου, ώστε να αποφεύγεται η πολυήμερη παραμονή των οχημάτων κυρίως από τους κατοίκους, ενώ θα απαγορευθεί η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μετσόβου Νίκο Τσομπίκο, οι νέες κυκλοφοριακές αλλαγές έχουν δοκιμαστικό χαρακτήρα και θα ισχύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα.
Ο κ. Τσομπίκος ζήτησε την κατανόηση των οδηγών, υπογραμμίζοντας πως είναι για το καλό ολόκληρης της περιοχής. Οι θέσεις στάθμευσης επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, αρκεί να καταλάβουν οι οδηγοί πως δεν μπορούν να παρκάρουν έξω από το μαγαζί που θέλουν να πάνε, σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα 30 Μαΐου και μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες τοποθέτησης της νέας σήμανσης.
Όπως σημείωσε ο κ. Τσομπίκος, οι νέες κυκλοφοριακές μελέτες εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δράσεων που προγραμματίζει η δημοτική αρχή για το επόμενο διάστημα. Όπως σημείωσε, , η αρχή γίνεται με το Αντάμωμα των Βλάχων στις αρχές Ιουλίου, όπου η δημοτική αρχή προγραμματίζει μία έκθεση φωτογραφίας ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν μελέτες που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για το Μέτσοβο.
Πρόκειται για μελέτες που αφορούν το κυκλοφοριακό, με βάση πραγματικά στοιχεία, την ανάδειξη παλαιών κτιρίων της περιοχής, τον τουρισμό, τη βιομάζα και το βιοαέριο, καθώς και την αξιοποίηση της καλλιέργειας πατάτας στο οροπέδιο της Χρυσοβίτσας.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος