Φεβ
16

Στην αντεπίθεση οι συμβασιούχοι Stage
Εκτύπωση

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν τα Σωματεία Συμβασιούχων Stage στην καταγγελλόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα Stage, παρά τις δεσμεύσεις της πως θα καταργήσει τα προγράμματα μαθητείας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Συμβασιούχων Stage Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Χρήστο Στεφάνου, όπως ανακοινώθηκε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει το πρόγραμμα Stage, σε μία πρωτοβουλία που αναμένεται να φτάσει τα 2,2 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση που έκανε λόγο για αξιοκρατία και συνέπεια και που χαρακτήρισε τους συμβασιούχους Stage ως «γαλάζια παιδιά», να συνεχίζει αυτό το πρόγραμμα, σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το «βόλεμα» που επιδιώκουν τα πελατειακά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Στεφάνου.
Μάλιστα, προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά των συμβασιούχων που εξαιτίας αυτής της πολιτικής μένουν χωρίς δουλειά.
Εν τω μεταξύ, ανακούφιση προκάλεσε σε αρκετούς συμβασιούχους Stage η απόφαση του Δικαστηρίου Αθηνών να διατηρήσει την προσωρινή διαταγή για δέκα συμβασιούχους του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα και για έξι συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού στα Γιάννινα και τη Λευκάδα.
Ως προς τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου διατηρείται η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί από διαφορετικό Δικαστή για ακόμη τρεις μήνες μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών  μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, αν αυτή η απόφαση είναι θετική, όπως τουλάχιστον αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής με βάση την απόφαση του Δικαστή καθώς αναγνώρισε την επικινδυνότητα και κρισιμότητα των θέσεων εργασίας των νοσηλευτών και πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι συμβασιούχοι θα πληρώνονται με κανονικό μισθό νοσηλευτή και  θα έχουν ένσημα.
Ως προς τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού η απόφαση προβλέπει διατήρηση της προσωρινής διαταγής μέχρι τις 5 Ιουλίου 2011, για διάστημα πέντε μηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμβασιούχους να πληρώνονται κανονικά από το φορέα τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε ακόμη στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο. Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου συμβασιούχοι θα βρεθούν μπροστά από τη Βουλή μαυροφορεμένοι και με φαναράκια στα χέρια, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου. Το τοπικό Σωματείο συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από το Εργατικό Κέντρο, θέλοντας να αναδείξει πως οι συμβασιούχοι είναι ενεργά μέλη της εργατικής τάξης.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος