Μαϊ
19

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Παράδειγμα προς μίμηση στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Εκτύπωση

Ικανοποίηση Στυλιανίδη για την προσπάθεια που γίνεται ώστε μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αξιοποιηθεί το ποσό των 65 εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια

 

Μετά το Δήμο Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, απέσπασε χθες τα εύσημα από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε. Χρήστο Στυλιανίδη.

Αυτή τη φορά όμως η Περιφέρεια απέσπασε κολακευτικά λόγια από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, για τις πρωτοβουλίες αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Επίτροπος επισκέφθηκε το διοικητήριο της Περιφέρειας και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την Ήπειρο και τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας. Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες της Περιφέρειας στα θέματα πολιτικής προστασίας.

«Αποτελεί, θα έλεγα, και από την ενημέρωση που μου έγινε ένα πρότυπο και είναι εξαιρετικό διότι παρ’ όλα τα κακά που ακούγονται καμιά φορά για ελληνικές υπηρεσίες, εδώ λειτουργεί ένα θαύμα το οποίο θα πρέπει να αναφέρουμε. Κάτι που άκουσα επίσης και με ικανοποίησε, είναι η προσπάθεια που γίνεται  μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ένα ποσό 65 εκ. ευρώ. Ήδη η Περιφέρεια ετοιμάζεται με δύο εκ. ευρώ μόνο, να μοχλεύσει κεφάλαια μέχρι να φτάσουν τα 65 εκ. Αυτά είναι που χρειάζονται και αυτά είναι που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπως είναι η Περιφέρεια της Ηπείρου, και να έχουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα με τις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να το αναφέρουμε προς αξιοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου για αυτό», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην έδρα της Περιφέρειας, τον οποίο, όπως πρόσθεσε, τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία.

«Έγινε ευρεία συζήτηση. Αναφερθήκαμε στις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέσα από προγράμματα της Ε.Ε., και ιδίως σε αυτά που γίνεται μόχλευση κεφαλαίων, πρωτοβουλίες που είναι έξω από τα συνηθισμένα που γνωρίζουμε», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιούλα Μητροκώστα -Βασίλης Παπαχρήστου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Σιώλος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος