Μαϊ
19

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΟΥΛΙΟΥ - Παρουσία Παυλόπουλου οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις
Εκτύπωση

Τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σουλίου και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 26 Μαΐου και Σάββατο 27 Μαΐου στην Παραμυθιά, με αποκορύφωμα την Κυριακή 28 Μαΐου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Τις εκδηλώσεις της 28ης Μαΐου 2017 θα τιμήσει με την παρουσία τουη Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Μαΐου:

19:30 - Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου - Αγώνας Δρόμουαπό μαθητές του Δήμου Σουλίου.

20:30 - Παραμυθιά: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Σουλίου «Καρκαμίσι».                  Εκδήλωση: «Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο Μαύρο Φυλαχτό», του συγγραφέα Μπέκα Ευάγγελου.

Σάββατο 27 Μαΐου:

20:00 - Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου. Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος

Κυριακή 28 Μαΐου:

6:30 έως 11:00 - Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.

7:00 - Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό ΑγίουΔονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών,  Γηρομερίουκαι Πάργας κ.κ. Τίτου.

10:30 - Άφιξη και υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου. Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

10:45 - Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο.        Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον

Παναγιώτη Τσαμάτο, Καθηγητή Μαθηματικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

11:35 - Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου. Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

12:00 - Επιμνημόσυνη δέηση. Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση  στεφάνου στο Ηρώο του Σουλίου από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος. Χαιρετισμός από τη Δήμαρχο Σουλίου. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος