Ιουλ
15

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας για ισόρροπη ανάπτυξη
Εκτύπωση

- Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα με ίδιους πόρους, υλοποιεί ο Δήμος, με στόχο

να προχωρήσουν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών

- Θ. Μπέγκας: «Η έγκριση του ΒΑΑ οφείλεται στην ποιότητα και την πληρότητα του φακέλου»

 

Με ταχείς ρυθμούς αλλάζει πλέον η όψη δεκάδων συνοικιών του δήμου Ιωαννιτών, καθώς η Δημοτική Αρχή, υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις όχι μόνο στην πόλη αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μαζί με τις μεγάλες παρεμβάσεις να προχωρήσουν και μικρότερα έργα σε όλο το Δήμο ώστε να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό χθες ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπεγκας, και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος, Θανάσης Μανταλόβας και Παντελής Κολόκας, καθώς και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, βρέθηκαν στην Περίβλεπτο όπου εκτελείται μια ακόμη σημαντική παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξε διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση ενός δρόμου μήκους ενός χιλιομέτρου που ενώνει το χωριό με την εθνική οδό ενώ διευκολύνει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αγροτικές εγκαταστάσεις και τοπικές επιχειρήσεις.

«Με τη παρουσία μας στην Περίβλεπτο, μετά απ’ αυτές που είχαμε σε διάφορες γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων, σηματοδοτούμε την πολιτική μας κατεύθυνση για παρεμβάσεις σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο Ιωαννιτών. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις γίνονται μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει ένα σημαντικό τεχνικό πρόγραμμα που αφορά όλες τις Δημοτικές Ενότητες με παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες. Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, είναι ένας από τους Δήμους που υλοποιεί από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα με ίδιους πόρους, προσπαθώντας τα έργα να… απλωθούν παντού», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Κολόκας μίλησε για τη σημασία που έχουν τέτοια έργα στις Δημοτικές Ενότητες τονίζοντας πως «ο προγραμματισμός του Δήμου έχει σας στόχο να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο κ. Γκόγκος μίλησε για τη στοχοθεσία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου επισημαίνοντας πως της σημερινής παρέμβασης στην Περίβλεπτο ακολουθούν, μελέτες αλλά και έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

«Μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας», είπε χαρακτηριστικά

Ο Θανάσης Μανταλόβας υπογράμμισε ότι παράλληλα με την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 30,7 εκ. ευρώ, η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας εφάμιλλου προϋπολογισμού.

«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα δύο χρόνια και πιστεύω θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με μεγάλη επιτυχία στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε και πρόσθεσε πως ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος τις επόμενες μέρες θα εγκριθούν μια σειρά παρεμβάσεων ύψους 600.000 ευρώ ενώ το 2017 θα ακολουθήσει ένα ακόμα έργο για να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γιάννης Λιόντος με τη σειρά του εξήγησε ότι η παρέμβαση στην Περίβλεπτο είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή και μαζί με την ολοκλήρωση κι άλλων παρεμβάσεων που έπονται θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Περιβλέπτου, Μιχάλης Τασιούλας, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή τόσο για τη συνεργασία όσο και γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την κατασκευή του δρόμου.

Ο Δήμαρχος για το ΒΑΑ

Εν τω μεταξύ, η ποιότητα και η πληρότητα του φακέλου ήταν αυτή που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και την ένταξή του με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε εάν η ένταξη του ΒΑΑ του Δήμου Ιωαννιτών στο ΠΕΠ Ηπείρου αποτελεί και ένα δείγμα εξομάλυνσης των σχέσεων του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου, λόγω της διαφωνίας που διαπιστώθηκε τελευταία, με αφορμή την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος της πόλης αφού τόνισε πως δεν υπάρχει ένταση στις σχέσεις, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις, πρόσθεσε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν η πληρότητα του Σχεδίου και του φακέλου που κατατέθηκε.

«Πιθανώς να διαφωνούμε σε κάποια θέματα με την Περιφέρεια. Δεν είναι άλλωστε απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Θωρώ πάντως ότι έγκριση του ΒΑΑ οφείλεται στην ποιότητα και την πληρότητα του φακέλου. Αυτό ήταν που έδωσε τη γρήγορη έγκριση και πλέον είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε στο τέλος του έτους να έχουμε τις πρώτες προκηρύξεις των έργων που προβλέπονται στο σχέδιο», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στην Ανατολή μία συνάντηση εργασίας στην οποία παρουσιάστηκε η μελέτη του δακτυλίου της πόλης (επέκταση Γεννηματά – ΠΕΑΚΙ), που θεωρείται ως έργο Α’ προτεραιότητας για το δήμο Ιωαννιτών όπως άλλωστε και η οδός Νιάρχου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος