Σεπ
24

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί
Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα παραμένουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας παρά την ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, πως δεν θα συμπεριληφθεί σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα η ρύθμιση για την έκτακτη μετάθεση του αστυνομικού προσωπικού για λόγους σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών.
Η είδηση πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2011 κινητοποίησε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για κατάργηση του αξιοκρατικού συστήματος μεταθέσεων με βάση τη μοριοδότηση.
Μάλιστα σημείωναν πως η κίνηση αυτή στοχεύσει στη μετατροπή του αστυνομικού σε άβουλο, πειθήνιο όργανο, χωρίς δικαιώματα. Αυτό επανέλαβε και σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπατσίμπας.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατσίμπα το ζήτημα διευθετήθηκε χάρη στη δυναμική και άμεση αντίδραση των αστυνομικών, που πέτυχαν να αναχαιτίσουν τις προσπάθειες μετατροπής του συστήματος μεταθέσεων σε ένα «ρουσφετολογικό» σύστημα.
Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζεται πως δεν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να εντάξει σχετική ρύθμιση στο Π.Δ. «Παραμένει σταθερή η δέσμευση της κυβέρνησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και γενικά για την αξιοκρατική, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.
Βέβαια, το γεγονός πως η ρύθμιση δεν θα συμπεριληφθεί στο Π.Δ. δεν καθησυχάζει τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον κ. Παπατσίμπα, η χρονική συγκυρία δημιουργεί έντονο προβληματισμό για το τι θα επακολουθήσει στα Σώματα Ασφαλείας, στο πλαίσιο των γενικευμένων περικοπών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μάλιστα το επιχείρημα πως η σχετική ρύθμιση οφείλεται σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος