Σεπ
27

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το ΠΠΓΝΙ
Εκτύπωση

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις συνεχείς περικοπές των αποδοχών τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο πλαίσιο των γενικευμένων αντιδράσεων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννη Γάγα, οι περικοπές στις απολαβές τους φτάνουν ακόμη και τα 350 ευρώ, γεγονός απαράδεκτο ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Μέσα από τις κινητοποιήσεις στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω περικοπές. «Φτάνει πια, δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο», υπογράμμισε. 
Η χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε νέα γενική συνέλευση και κατάληψη της Γραμματείας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν θα καταβληθεί το ποσό των 5 ευρώ από τους ασθενείς.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με στόχο να εκφραστεί η αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία, την αναμόρφωση του Οργανισμού και το προσχέδιο του Πειθαρχικού Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα ακολουθήσει συμβολική κατάληψη στου κόμβου στο νοσοκομείο από τις 10:00 έως τις 12:00.
Την Πέμπτη μετά τη γενική συνέλευση θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου ή στην Εφορία, για την επιστροφή των ειδοποιητηρίων για την έκτακτη εισφορά.
Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων.  Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των κινητοποιήσεων και θα αποφασιστεί η συνέχισή τους.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος