Σεπ
28

Και με τη βούλα πρόεδρος της ΠΕΔ ο Γ. Παπαλέξης
Εκτύπωση

Καθ’ όλα αναμενόμενη ήταν η ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, που διεξήχθη χθες στα γραφεία του οργάνου.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης, δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης εξελέγη πρόεδρος στην πρώτη θητεία του νέου οργάνου με αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη, γενικό γραμματέα το δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων Γιώργο Παπαδιώτη και μέλη τους δημάρχους Πάργας και Σουλίου, Θανάσης Λιόλιο και Σταυρούλα Μπραΐμη αντίστοιχα.
Όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής προέρχονται από την πλειοψηφούσα παράταξη, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, καθώς η μοναδική υποψηφιότητα από την πλευρά της μειοψηφίας, αυτή του Αλ. Μάνου για τη θέση του γραμματέα έλαβε μόνο τους έξι ψήφους της παράταξης.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, ενώ λευκή ψήφο έδωσε ο ανεξάρτητος Βασίλης Μασσαλάς. Την σημασία του οργάνου, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, υπογράμμισε ο κ. Παπαλέξης λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, τονίζοντας τη γεωγραφική εκπροσώπηση αλλά και την ενότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία όπως είπε θα διεκδικήσει χωρίς αντιπαραθέσεις και πολώσεις.
«Αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας καλούμαστε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας και η Ήπειρος να βρει τον δρόμο της και να ορθοποδήσει.
Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε διαχρονικά το κύτταρο της Δημοκρατίας και βασικό μοχλό ανάπτυξης κάθε περιοχής.
Ως Π.Ε.Δ. Ηπείρου καλούμαστε να οριοθετήσουμε τους βασικούς άξονες που πρέπει να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια.
Πρώτος βασικός άξονας πρέπει να είναι ένας ρεαλιστικός, μακροχρόνιος, αναπτυξιακός σχεδιασμός για την Ήπειρο. Το παρελθόν μας δίδαξε ότι ελλείψει ενός τέτοιου σχεδιασμού ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα χωρίς να προσδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σήμερα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επαναλάβει τα ίδια λάθη.
Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συνοδοιπόρο την Αιρετή Περιφέρεια στα πλαίσια του Καλλικράτη, ώστε από κοινού και με διακριτές αρμοδιότητες να καθορίσουμε που θέλουμε να φτάσουμε την Ήπειρο και πως.
Δεύτερος βασικός άξονας είναι η Π.Ε.Δ. να σταθεί δίπλα στους Δήμους και να τους παρέχει ουσιαστική βοήθεια για την επίτευξη των στόχων τους.
Θεωρούμε ότι με την βοήθεια της Π.Ε.Δ.  όλοι οι Δήμοι μπορούν να αποκτήσουν διαχειριστική επάρκεια, ώστε να μπορούν αυτόνομα να λειτουργήσουν και να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους που σήμερα είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ανάκαμψη της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας.
Τέλος, θεωρώ ότι ένας άλλος σημαντικός άξονας είναι να φροντίσει η Π.Ε.Δ. να δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα σε όλους τους φορείς της Ηπείρου να συνεργάζονται ισότιμα για την επίτευξη των κοινών μας στόχων», σημείωσε ο κ. Παπαλέξης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος