Σεπ
28

Νέο 48ωρο χειρόφρενο για τα ταξί
Εκτύπωση

«Χειρόφρενο» τραβούν από σήμερα μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες ταξί ολόκληρης της χώρας και του νομού Ιωαννίνων, που συνεχίζουν τον αγώνα τους, κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών.
Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει ανοίξει ακόμη «τα χαρτιά του», παρ’ όλο που έχει λάβει τις προτάσεις του κλάδου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και η απελευθέρωση του επαγγέλματος να γίνει με τρόπο στον οποίο θα συμφωνήσουν και οι ιδιοκτήτες.
Έναν ακόμη «σκόπελο» που θα πρέπει όμως να ξεπεράσει ο κ. Ραγκούσης είναι οι βουλευτές της παράταξής του, καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για την πλήρη απελευθέρωση των ταξί, χωρίς τις προϋποθέσεις και τα πληθυσμιακά κριτήρια που θέτει ο κλάδος και ισχύουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Έτσι, ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί γίνεται αφενός από κοινού με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους στον τομέα των μεταφορών και αφετέρου προκειμένου να «προσεταιριστούν» όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να θέσουν βέτο στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας, βουλευτές όπως η Τόνια Αντωνίου είναι διατεθειμένοι ακόμη και να «ρίξουν την κυβέρνηση», διεκδικώντας πληθυσμιακά κριτήρια στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο.
«Ελπίζουμε στην στήριξη των βουλευτών του ΚΤΕ και ότι ο κ. Ραγκούσης θα πειστεί και θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ψήνας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος