Αυγ
11

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Αγώνας για την παραχώρηση της έκτασης του εργοταξίου
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, συναντήθηκε με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, καθώς το Ρυθμιστικό

των Ιωαννίνων προβλέπει την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής για την επέκταση

των αθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας

 

Ένα νέο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή δίνει καθημερινά τις δικές της «μάχες» σε διάφορα επίπεδα, με στόχο να κλείσει εκκρεμότητες ετών, και να περάσουν στα «χέρια» του Δήμου, πολύτιμες και σημαντικές εκτάσεις.

Μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες που ο Δήμος εξετάζει και θέλει να βρει τη «χρυσή τομή», είναι και η έκταση που εδώ και χρόνια λειτουργεί το εργοτάξιο, μια έκταση που πλέον διεκδικείται από την 6η ΥΠΕ, ενόψει και της σταδιακής μετεγκατάστασης του εργοταξίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη, στην Πάτρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συναντήθηκε με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με στόχο να έρθει και πάλι στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ωστόσο, στο πέρασμα του χρόνου, αναδεικνύει τις ευθύνες των εκάστοτε δημοτικών αρχών, αλλά και τις ευθύνες των κεντρικών θεσμών όπως το υπουργείο Υγείας, στο οποίο ανήκε η συγκεκριμένη έκταση.

Υπενθυμίζουμε πως για πολλά χρόνια, ο Δήμος Ιωαννιτών κατέβαλε ενοίκιο για την μίσθωση του χώρου, ο οποίος είχε... παραχωρηθεί αρκετές φορές στα λόγια, από τον τέως υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο προς το Δήμο, επί δημαρχίας Ν. Γκόντα.

Στην πράξη ωστόσο ουδέποτε υλοποιήθηκε η οποιαδήποτε παραχώρηση, ενώ η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται όταν ο Δήμος Ιωαννιτών σταμάτησε να καταβάλλει το ενοίκιο, με την οφειλή πλέον να ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Όμως το ζήτημα αυτό άρχισε να περιπλέκεται όταν η έκταση πέρασε στη λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, όπως και τα άλλα ακίνητα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η δημοτική αρχή αναζητώντας λύση στο ζήτημα και ενόψει της μετεγκατάστασης του εργοταξίου πρότεινε όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας αφενός να βρεθεί μία «χρυσή τομή» στην πληρωμή της οφειλής και αφετέρου να παραχωρηθεί η έκταση στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων άλλωστε το οποίο καλείται να εφαρμόσει μέσα από τις προτάσεις του ο Δήμος Ιωαννιτών προβλέπει την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής για την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας.

«Εκείνο που ζητήσαμε ήταν να βρεθεί μία οριστική λύση στο θέμα της οφειλής που έρχεται από το παρελθόν και που εάν δεν γίνεται να διαγραφεί, να πληρωθεί το ελάχιστο. Το βασικότερο όμως είναι η παραχώρηση της έκτασης, που είναι ζωτικής σημασίας και κρίσιμης περιβαλλοντικής και οικολογικής αξίας. Μας ενδιαφέρει γιατί «κουμπώνει» με την πρόβλεψη του Ρυθμιστικού και την πρόταση των τοπικών χωρικών σχεδίων και την ειδική πολεοδομική μελέτη για την περιοχή του Μάτσικα», σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Η στέγαση των ΤΟΜΥ

Εν τω μεταξύ στη συνάντηση του Δημάρχου, την Τετάρτη, με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ συζητήθηκε και το θέμα της αναζήτησης χώρων για την στέγαση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Η 6η ΥΠΕ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία και όπως όλα δείχνουν οι τρεις πρώτες Μονάδες θα λειτουργήσουν στο κτίριο του ΠΕΔΥ, στο Περιφερειακό Ιατρείο Πεδινής και στο Ειδικό Εργαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωστού και ως «κτίριο φάντασμα» στους Αμπελόκηπους. Από κοινού με το Δήμο Ιωαννιτών εξετάζονται και άλλοι διαθέσιμοι χώροι στο κέντρο της πόλης, όπως είναι ο χώρος που στεγαζόταν το ΚΕΠ μέχρι πριν λίγους μήνες, αλλά και στην Ανατολή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος