Αυγ
11

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - «Φρένο» στην οδική σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό
Εκτύπωση

Μετ’ εμποδίων η προώθηση νέων έργων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος δημοπρασιών – Μείζον ζήτημα και για το Δήμο Ιωαννιτών

 

Στην ακύρωση τεσσάρων διαγωνισμών προέβη στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, εξαιτίας της καθυστέρησης που υπάρχει, με ευθύνη των συναρμοδίων Υπουργείων, για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη καθώς τόσο τα έργα των οποίων ο διαγωνισμός ματαιώνεται και θα πρέπει να επαναληφθεί, όσο και μια σειρά άλλων έργων που είναι ώριμα προς δημοπράτηση, μετατίθενται για το μέλλον, με τον κίνδυνο να προκληθούν περαιτέρω καθυστερήσεις εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών.

Το πρόβλημα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι ενώ δημοσιεύτηκε ο Νόμος για υποχρεωτικούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για έργα άνω των 60.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) από 25ης Ιουλίου, το σύστημα δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί.

Τα έργα των οποίων ματαιώθηκαν οι διαγωνισμοί και θα πρέπει να προκηρυχθούν εκ νέου, και όταν τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα, είναι τα εξής:

- Οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού με 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

- Βελτίωση – συντήρηση οδού σύνδεσης Ε.Ο. Ανατολή – Κατσικά με την πόλη των Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

- Προστασία οδού και Αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενίτι προς Λίμνη Πηγών Αώου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

- Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλα Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Εξάλλου, στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας έφτασαν χθες τα πρότυπα τεύχη των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να είναι εφικτή σε εύλογο χρονικό διάστημα η δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπράτησης.

Μεταξύ των δήμων που αντιμετωπίζουν, όπως και η Περιφέρεια Ηπείρου, σημαντικό πρόβλημα, λόγω της μη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος δημοπρασιών και ο Δήμος Ιωαννιτών, που όπως τόνισε ο αρμοδιος αντιδήμαρχος Γ. Λιόντος επρόκειτο το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει στη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Από τα έργα αυτά το 1,2 εκ. αφορούσε υποδομές εντός της πόλης και ένα ποσό πλέον των 2 εκ. ευρώ έργα και παρεμβάσεις σε Σταυράκι, Μάρμαρα, Νεοχωρόπουλο, Μπιζάνι και Παμβώτιδα.

«Μόλις χθες ήρθαν τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης, όμως απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, να εφαρμοστούν τα νέα πρωτόκολλα, οι εταιρείες να εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές υπογραφές και όλα αυτά θα πάνε χρονικά προς τα πίσω», σημείωσε ο κ. Λιόντος.

Άλλες αποφάσεις

της Οικονομικής Επιτροπής

Πέραν αυτών η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανέδειξε αναδόχους και έργων των οποίων οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί πριν την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

Πρόκειται για τα εξής:

- Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης

- Εργασίες αποκατάστασης υγρασίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καπεσόβου, προϋπολογισμού 76.800 ευρώ. Ανάδοχος Ντάφλης Γεώργιος.

- Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο, προϋπολογισμού 80.650 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Φάης.

- Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

- Βελτίωση - ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης στη Γέφυρα Γκολφαρίου Αχελώου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Κάτερος Παναγιώτης

Επίσης εγκρίθηκαν και τα πρακτικά των παρακάτω διαγωνισμών:

- Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Ιωαννίνων - Κοζάνης και Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2017 (παροχή υπηρεσιών) και εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Βορείων Τζουμέρκων, Πηγών Αώου, Ζαγοροχώρια (παροχή υπηρεσιών), προϋπολογισμού 54.800 ευρώ. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλας- Β. Κακαριάρης Ο.Ε..

- Προμήθεια υλικών συντήρησης - αποκατάστασης γέφυρας μπέλλεϋ Κορωνησίας (θέση Μαγκλάρα», στην Π.Ε Άρτας, προϋπολογισμού δαπάνης 21.080 ευρώ. Ανάδοχος Σίμος Βασίλειος

- Ανάθεση παροχής υπηρεσιών για «Εργασίες υπαίθρου και γραφείου για τη σύνταξη τοπογραφικού υπόβαθρου οδοποιίας σε τμήματα του δρόμου Άρτα – Δαφνωτή - Άγναντα», προϋπολογισμού δαπάνης 20.000 ευρώ. Ανάδοχος Πέτρος Μπούγιας.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διακήρυξη για τη Μελέτη ανακαίνισης- αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς» με προεκτιμώμενη αμοιβή 146.104,82 ευρώ.

Παραδόθηκαν τέσσερα

ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Τέλος στη διάθεση της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ (Ιωαννίνων) τέθηκαν τέσσερα ασθενοφόρα που επισκευάστηκαν με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου και ήδη χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των ασθενών στην παραλιακή ζώνη.

Δαπάνες για την προμήθεια ανταλλακτικών και την επισκευή ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος